Paradisul Mercedes-urilor gullwing – Peste 20 la un loc

Nashville, Tennessee
,
1.52K 0

Cu siguranță, așa arată raiul mașinilor clasice! 21 de vehicule 300 SL Gullwing și Roadster și-au dat întâlnire la Nashville, Tennessee, pentru Convenția Internațională a Grupului Gull Wing Group.

Evenimentul annual rezervat proprietarilor de vehicule gullwing este șansa acestora de a se da mari cu bijuteriile motorizate. Așa că parcarea hotelului Union din Nashville, Tennessee, s-a umplut de modele Mercedes-Benz de legendă: 300 SL Coupe și 300 SL Roadster, sosite acolo din toată America.

Gullwing 2

Fondat în 1961 de către un grup de pasionați de mașini Mercedes, clubul Gull Wing include acum 625 de membri. Aceștia își mențin automobilele într-o stare perfectă, dar, o dată pe an, atunci când are loc convenția, le fac să strălucească mai mult ca niciodată.

Aceste mașini au trecut de prima tinerețe și unele dintre ele au au uneori nevoie de tratament sau măcar fizioterapie. Dar pentru proprietary, un singur lucru este cert: “Mișcarea este cel mai bun medicament. Gullwing 6Mașina trebuie folosită și adusă la temperatura normală de operare cel puțin o dată pe săptămână”, spune Tom Hanson, unul dintre mândrii proprietari, care a bătut drumul până în Tennessee tocmai din însorita Californie.

Dar sunt alții care au străbătut drumuri chiar mai lungi pentru a fi prezenți la convenție. Pentru Siegfried Linke, care locuiește tocmai în statul american Washington, drumul până la Nashville și înapoi are o lungime de 5500 de mile (8850 km). “N-am avut nicio problemă până acum. Doar restricțiile de viteză sunt enervante. Mașina începe să se simtă cu adevărat mulțumită la viteze de peste 80 – 90 de mile (130 – 145 km/h)”, spune el despre tovarășul său de drum, un 300 SL care a ieșit pe porțile uzinei în 1957. Motorul său cu șase cilindri în linie dezvoltă 215 CP, suficient cât să propulseze mașina până la o viteză maximă de 260 km/h.

Și pentru că tot vorbim de recorduri, Joel Morris are 90 de ani și este primul proprietar al unui 300 SL Coupe, pe care l-a achiziționat în 1957, la New York. A fost o mașină de parade, cu doar 6000 mile (9660 km) la bord. “Am fost nevoit să-mi adun toate economiile pe care le aveam atunci. Și chiar am împrumutat 400 de dolari de la bunica mea, aa am reușit să o cumpăr”, își amintește Morris. El este unul dintre fondatorii Clubului American Mercedes-Benz cu sediul la Nashville și încă își mai conduce mașina clasică.

Gullwing 5

Membrii clubului nu s-au întâlnit doar ca să se complimenteze reciproc. Conveția de anul acesta a inclus și un tur al orașului, apoi o plimbare pe drumuri de țară. Gonind prin suburbiile din Belle Meade, apoi urcînd pe serpentinele dealurilor din Tennessee, călătorii au ajuns la Lynchburg, locul în care celebrul whiskey Jack Daniels este distilat. Dar șoferii au ignorant alcoolul. Îi aștepta drumul cu panorame uluitoare, la bordul mașinilor lor gullwing.

Sursă: Mercedes-Benz.

Comentati?

Your email address will not be published.