O poveste incredibilă: fostul pilot Mercedes Juan Manuel Fangio a fost răpit de oamenii lui Fidel Castro

,
1.16K 0

A fost o scenă exact ca în filme. Fostul pilot de la Mercedes Juan Manuel Fangio a fost răpit din barul hotelului în care era cazat în 1958, chiar înainte de cursă și dus la bordul unei mașini americane, într-o locație necunoscută. Cei nouă răpitori erau oamenii lui Fidel Castro. Purtau măști, aveau arme și păreau gata să le folosească.

În acea noapte, trei mașini americane au rulat încet prin Havana. Într-una dintre ele se afla vedeta cursei de a doua zi. Rebelii încercau doar să atragă atenție după tentativa eșuată a lui Fidel Castro de a pune mâna pe putere. Multiplul campion mondial Fangio, care conducea atunci un monopost Maserati, a fost eliberat la scurt timp după cursa câștigată de Sir Stirling Moss, la volanul unui Ferrari.

Fidel Castro

Atunci când Fidel Castro a devenit “El Lider Maximo”, chiar în anul următor, acesta l-a invitat pe Juan Manuel Fangio la Havana, dar pilotul, încă sub șocul răpirii, a refuzat invitația. A mai pus piciorul pe pământ cubanez abia în 1981, atunci când a semnat un paterneriat prin care Mercedes-Benz se angaja să furnizeze camioane guvernului local.

“M-au tratat foarte bine, viața mea nu a fost nicio secună în pericol”, a povestit Fangio aventura sa care pare desprinsă dintr-un veritabil film de acțiune. Insula din Atlantic este pământul uluitoarelor mașini clasice americane, dar cine știe ce se va întâmpla cu ele după moartea lui Fidel Castro? Puteți vedea pe site-ul AutoExpert o galerie foto cu automobilele care se regăsesc la orice pas, pe străzile din Havana.

Comentati?

Your email address will not be published.