O grămadă de fotografii noi cu Mercedes-Benz GLC

,
1.32K 0

Oricât de mult ți-a plăcut aspectul robust al vechiului GLK, este imposibil să urăști noul GLC – este pur și simplu o mașină atât de frumoasă, încât chiar dacă ar fi să spui ceva rău despre ea, ai suna ca un hater.

Dar nu ne credeți pe cuvânt și mergeți să aruncați o privire la galeria extinsă care prezintă aproximativ o serie întreagă de fotografii ale elegantului SUV premium de clasă medie. Nu are sens să parcurgem toate detaliile pe care le poți afla citind articolele precedente de pe site, dar vom trece în revistă câteva elemente esențiale.

Mai întâi, noul GLC este mai mare, mai spațios, dar și mai ușor și cu un consum mai mic decât GLK. Este construit dintr-o caroserie făcută dintr-o combinație de aluminiu și oțel de rezistență mare și foarte mare și un cadru care face noua mașină cu 80 de kilograme mai ușoară.

Consumul redus de combustibil (cu până la 19% mai mare în cazul GLK-ului) este obținut nu doar grație reducerii greutății combustibililului, ci și datorită noului sistem de propulsie și caracteristicilor aerodinamice superioare. Rezultatul final este un consum de numai 5 l/100 km pentru cele două modele diesel, GLC 220 d 4MATIC și GLC 250 d 4MATIC, consum ce corespunde cu emisii CO2 de numai 129 g/km.

glc - mercedesblog.com (52)

Ulterior, își va face apariția și o versiune plug-in hybrid denumită GLC 350 e 4MATIC, în stare să parcurgă 34 km în modul electric, dezvoltînd o putere maximă totală de 320 hp. Hibridul nu va fi doar economic, dar va și veni cu foarte multă putere: viteza maximă estimată este de 235 km/h, în timp ce sprintul de la 0-100 km/h va dura 5,9 secunde, grație unei opțiuni care oferă un plus de putere din sistemul de propulsie electrică.

Dar GLC 350 e 4MATIC va fi disponibil doar spre finele anului, până atunci clienții avînd de ales dintre trei opțiuni, două pe motorină și una pe benzină: GLC 220 d 4MATIC (170 CP), GLC 250 d 4MATIC (204 CP), respectiv GLC 250 4MATIC (211 CP).

Comentati?

Your email address will not be published.