Nico Rosberg lovește din nou! Pilotul Mercedes AMG PETRONAS câștigă și în Bahrein

,
1.18K 0

Nico Rosberg a câștigat Marele Premiu al Bahreinului, la două săptămâni după ce s-a impus în cursa care a deschis sezonul, în Australia. Se pare că este cel mai bun început de sezon pentru neamțul de la Mercedes AMG PETRONAS. Celălalt pilot al echipei germane, Lewis Hamilton, a terminat pe poziția a treia.

Nico Rosberg și-a jucat cele mai bune cărți încă din start, profitînd din plin de ghinionul colegului. Plecînd din prima poziție de pe grila de start, Hamilton a fost acroșat de Valtteri Bottas chiar în primul viraj, a căzut pe poziția a noua și s-a plâns de probleme cu spatele monopostului. Ulterior, finlandezul a fost penalizat cu un “drive-through” pentru incident.

“Mașina mea a fost atât de avariată – a spus Hamilton după cursă – încât, pur și simplu, nu am putut ține pasul”, dar campionul a făcut o cursă fantastică de recuperare.

În tot acest timp, Nico Rosberg nu făcea decât să adune secundă după secundă la avantajul său deja considerabil.

Mercedes AMG PETRONAS (2)

Kimi Raikkonen a încheiat la 10,282 în urma neamțului. Campionul mondial a trecut linia de sosire gâfâind, la peste jumătate de minut de colegul Rosberg.

A fost un weekend de coșmar pentru Ferrari, pentru că Sebastian Vettel s-a văzut nevoit să se retragă în timpul turului de încălzire. A ieșit singur în afara circuitului după ce i-a cedat motorul. Și Jolyon Palmer, aflat al 19-lea pe grila de start, a fost nevoit să tragă la boxe după turul de încălzire. Jenson Button a renunțat și el în turul cu numărul 7.

Mercedes AMG PETRONAS (1)

Aceiași oameni, dar o nouă ordine față de cursa de anul trecut din Bahrain. Totul s-a terminat cu artificii pe circuitul Sakhir.

Australianul Daniel Ricciardo a sosit al patrulea, iar Sebastian Grojean de la echipa Haas a reușit încă o cursă extraordinară trecînd al 5-lea linia de sosire. Max Verstappen de la Torro Rosso a obținut a 6-a poziția, rusul Kvyat a fost al 7-lea, iar Massa s-a mulțumit cu locul 8.

Mercedes AMG PETRONAS (7)

După cea de-a 16-a victorie din carieră și al 5-lea succes consecutiv pentru Nico Rosberg, aveți din nou întâlnire cu piloții din Formula 1 în China, peste două săptămâni.

 

1 Nico Rosberg GER Mercedes 1:33:34.696 25
2 Kimi Räikkönen FIN Ferrari +10.282s 18
3 Lewis Hamilton GBR Mercedes +30.148s 15
4 Daniel Ricciardo AUS Red Bull Racing +62.494s 12
5 Romain Grosjean FRA Haas +78.299s 10
6 Max Verstappen NED Toro Rosso +80.929s 8
7 Daniil Kvyat RUS Red Bull Racing +1 lap 6
8 Felipe Massa BRA Williams +1 lap 4
9 Valtteri Bottas FIN Williams +1 lap 2
10 Stoffel Vandoorne BEL McLaren +1 lap 1
11 Kevin Magnussen DEN Renault +1 lap 0
12 Marcus Ericsson SWE Sauber +1 lap 0
13 Pascal Wehrlein GER Manor +1 lap 0
14 Felipe Nasr BRA Sauber +1 lap 0
15 Nico Hulkenberg GER Force India +1 lap 0
16 Sergio Perez MEX Force India +1 lap 0
17 Rio Haryanto INA Manor +1 lap 0
NC Carlos Sainz ESP Toro Rosso DNF 0
NC Esteban Gutierrez MEX Haas DNF 0
NC Jenson Button GBR McLaren DNF 0
NC Sebastian Vettel GER Ferrari DNS 0
NC Jolyon Palmer GBR Renault DNS 0

Comentati?

Your email address will not be published.