Mercedes SL condus de Michael Schumacher este acum de vânzare

,
1.61K 0

Nimeni nu ar plăti 300 000 de euro pentru un Mercedes care este prea vechi ca să fie nou și prea nou ca să fie un clasic. Dar datele problemei se schimbă total atunci când mașina i-a aparținut unei celebrități. Acest Mercedes-Benz SL Roadster a fost condus de nimeni altul decât septuplul campion mondial Michael Schumacher.

Iar Michael Schumacher nu ar fi ales orice Mercedes ca să se plimbe prin Monte Carlo, fostul său oraș de reședință. Acest 560SL Roadster din  1986, a fost modificat de către AMG, iar modificările au fost operate la cererea campionului mondial.

Bolidul vine cu un motor V8 de 6,0 litri, după ce AMG a înlocuit unitatea originală cu una mai tare, care dezvoltă 385 CP. Doar trei astfel de modele au fost construite, ceea ce îi asigură caracterul autentic!

Michael Schumacher (5)

Într-un final, mașina a ajuns în garajul lui Pano Avramidis, fondator al companiei de tuning MKB-Power de 28 de ani și fost inginer. MKB-Power a fost, în anii ’80, partener AMG. Inserțiile cu nuanțe albastre în bord și volan și scaunele îmbrăcate acum în piele bleumarin reprezintă o mutare interesantă, în condițiile în care versiunea standard avea un interior bej.

Un diferențial autoblocant și un volan preluat de la un Mercedes-Benz E55 AMG sunt elemente care și-au găsit loc în acest vehicul. Mașina vine însoțită de acte care dovedesc că i-a aparținut fostului star din Formula 1 și că tot el a fost cel care a comandat modificările.

Michael Schumacher (3)

Prețul de porire este de 300 000 de euro, exact sum ape care familia lui Michael Schumacher o plătește lună de lună pentru a-I asigura acestuia condițiile necesare la vila sa de la Geneva. Soția Corinna Schumacher a vândut deja avionul particular la fostului pilot.

Septuplul campion mondial din Formula 1 a suferit un accident de groază în decembrie 2014, în timpul vacanței la Meribel în Franța. Starea fostului pilot este total necunoscută, din moment ce familia și purtătorul de cuvânt refuză să dea vreo informație. Conform zvonurilor, Schumacher ar cântări acum doar 50 de kilograme și ar avea doar scurte momente în care este conștient.

Comentati?

Your email address will not be published.