Mercedes-Benz strălucește la Pebble Beach 2015. TUR FOTO LIVE

,
1.3K 0

În fiecare august, Concursul Eleganței de la Pebble Beach este apogeul excelenței în industria auto. Ediția de anul acesta nu face excepție, Mercedes-Benz aducînd un omagiu legendarului pilot de curse Sir Stirling Moss, cu o expoziție care include modele rare reprezentative din trecut. Bucurați-vă de imaginea lor, făcînd turul foto al evenimentului de la Pebble Beach din 2015.

Printre vedetele spectacolului s-au aflat și capodoperele motorsportului din sezonul 1955, 300 SLR W 196 S și W 196 R, acesta din urmă fiind chiar bolidul în care Moss a cucerit titlul la Mille Miglia. Propulsată de o versiune de trei litri a motorului de 2.982cc cu opt cilindri în linie, capabil să dezvolte 300 CP și să atingă 300 km/h, W 196 S nu numai că i-a ajutat pe cei de la Mercedes să câștige Campionatul Mondial al Turismelor din 1955, dar și să triumfe în fiecare cursă la care a participat și în care a trecut linia de sosire.

pebble-beach-2015-6

Nici următorul monopost de Formula 1 W 916 R nu este străin de succes, mașina Mercedes-Benz cu motor de 2,5 litri, expusă la Pebble Beach, fiind cea la volanul căreia Juan Manuel Fangio le-a adus celor de la Mercedes-Benz al doilea titlu mondial în 1955.

Evident, cultura Mercedes nu este doar una a curselor, ci și una a inovației continue. În consecință, două mașini de curse s-au alăturat conceptului futurist din 1969, C111, adus pe calea aerului în California direct din colecția Mercedes-Benz Classic.

pebble-beach-2015-12

Mașina sport inedită nu a sosit la Pebble Beach în formă statică, aceasta parcurgînd Turul Eleganței cu multă vigoare, în ciuda vârstei și a titulaturii de concept. Vehiculul experimental în formă de pană i-a ajutat pe cei de la Mercedes-Benz să cerceteze folosirea materialelor inovatoare și a noilor tehnologii de rulare în anii ’70. Prezentînd portiere gullwing, C 111 este propulsat de un motor rotativ revoluționar, care funcționează conform principiului lui Felix Wankel. Vehiculul avea o putere de 280 CP, suficientă pentru a propulsa mașina cu caroserie din plastic ranforsat cu fibră de sticlă până la o viteză maximă de 270 km/h.

pebble-beach-2015-11

La Concursul Eleganței de la Pebble Beach, “ostilitățile” au fost deschise de către însuși Sir Stirling Moss, de la bordul unui vehicul Mercedes-Benz 300 SL Gullwing W198, la volanul căruia s-a aflat pilotul la fel de celebrul Jochen Mass, câștigător al ediției din 1989 a cursei de 24 de ore de la Le Mans.

pebble-beach-2015-15

Atracția principală a evenimentului a fost Concursul Eleganței care a avut loc duminică, 16 august. Mercedes-Benz Classic a strălucit în cadrul acestuia, expunînd vehiculele 300 SLR, W 196 R și C 111. Prin tradiție, compania Mercedes a fost reprezentată în concurs de numeroase vehicule pe parcursul istoriei sale de aproape 130 de ani, câștigînd peste 120 de trofee începînd cu 1950. O cupă obținută la Pebble Beach este unul dintre cele mai râvnite trofee ale lumii auto.

TUR FOTO LIVE grație lui Royce Rumsey și MBPassionBlog.

Comentati?

Your email address will not be published.