Mercedes-Benz strălucește la Classic Days Schloss Dyck 2015

,
1.37K 0

Mercedes-Benz va străluci din nou la ediția de anul acesta a evenimentului Classic Days Schloss Dyck, programată să se desfășoare între 31 iulie și 2 august și care va aniversa victoria legendară din cursa Mille Miglia din 1955, cu o expoziție de vehicule în incinta padocului, dar și cu demonstrații speciale.

Fiind imaginea companiei Mercedes-Benz, Ellen Lohr, Roland Asch și Dieter Glemser vor prezenta câștigătorii celor două categorii ale cursei de 1000 de mile, care a avut loc acum 60 de ani, atât în padocul piloților, cât și pe circuit.

Succesul lui John Cooper Fitch la volanul unui model de serie 300 SL nu este comemorat doar prin prezența mașinii originale din 1955, cu numărul de concurs 417, ci și prin prezența unei ediții speciale “Mille Miglia 417” a modelului actual Mercedes-Benz SL Roadster (R 231), inspirată de modelul gullwing.

mille-miglia (2)

Mercedes-Benz Classic va oferi încă un moment interesant, prezentînd modelul 540 K Streamliner. Acest exemplar inovator unicat a fost construit în 1938, avînd la bază modelul sport reprezentativ al celor de la Mercedes-Benz din anii ’30. Impresionează prin înfățișarea sa dinamică, datorată implementării sistematice a descoperirilor științifice realizate în tunelul de vânt. Caroseria optimizată din punct de vedere aerodinamic are un excelent coeficient de rezistență la înaintare de Cx = 0,36. Acest lucru face posibilă o viteză de croazieră de până la 170 km/h – iar când este asistat de sistemul de supraalimentare, Streamliner este capabil să atingă chiar o viteză maximă de 185 km/h. Mercedes-Benz Classic prezintă modelul 540 K Streamliner în cadrul concursului eleganței “Bijuterii în parc”.

mille-miglia (1)
Cu exact 60 de ani în urmă, Mercedes-Benz nu numai că a dominat clasamentul general în această cursă pe circuit stradal de la Brescia la Roma și înapoi într-o dublă victorie a mașinilor de curse 300 SLR (W 196 S), dar a și obținut o triplă victorie în clasa rezervată mașinilor sport de serie cu motoare cu o capacitate de peste 1,3 litri, cu 300 SL “Gullwing” (W 198) și cu limuzina 180 D (W 120) la clasa rezervată motoarelor diesel.

Comentati?

Your email address will not be published.