Mercedes-Benz plănuiește un GLC Cabrio

Mercedes-Benz GLC
,
1.23K 0

Cu noul Mercedes-Benz GLC Coupe abia prezentat, se zvonește deja că producătorul auto de la Stuttgart plănuiește încă un model: acela ar fi nimeni altul decât Mercedes-Benz GLC Cabrio.

În timp ce noul Mercedes-Benz GLC Coupe este gata să intre în arena cu X4 de la BMW, un SUV decapotabil ar fi aruncat în bătălia cu Range Rover Evoque Cabriolet, mașina care acum nu are niciun rival veritabil. SUV-ul cu acoperiș retractabil ar avea la bază, în mod firesc, modelul coupe, care tocmai a fost prezentat săptămâna trecută la Salonul Auto de la New York.

“Ar fi distractiv și nici nu este o prea mare provocare din punt de vedere tehnic”, a declarant cu entuziasm Michael Keltz, inginer-șef în cadrul proiectelor E-Class, CLS și GLC, pentru revista britanică Autocar, recunoscînd că el însuși este un admirator al SUV-ului decapotabil Evoque. Mercedes-Benz nu a mai avut în portofoliu un astfel de SUV din 2013, atunci când a renunțat G-Class fără acoperiș.

Mercedes-Benz GLC Coupé (9)

În orice caz, Keltz susține însă că nu este suficient spațiu rămas liber în gama Mercedes-Benz pentru un GLC Cabrio la ora actuală, iar apariția unui astfel de model ar însemna, cel mai probabil, dispariția altuia. Așa că pentru moment, GLC Cabrio este doar la stadiul de idee.

Noul GLC Coupe va ajunge în showroom-urile din lumea întreagă în septembrie 2016, cu versiunea de top GLC 43 4Matic Coupe, propulsată de un motor V6 biturbo care dezvoltă 367 CP. Până la momentul sosirii sale pe piață, vom ști cu siguranță dacă GLC Coupe va renunța sau nu la acoperiș.

Comentati?

Your email address will not be published.