Mercedes-Benz G-Class facelift. Regele off-road-ului întinereşte

Mercedes-Benz G-Class
,
2.94K 0

Mercedes-Benz modernizează legendarul său off-roader. G-Class facelift primeşte setare a suspensiei și noul motor V8 biturbo de 4.0 litri donat de însuşi Mercedes-AMG GT.

Aproape identic cu unitatea regăsită sub capota modelelor Mercedes-AMG GT și Mercedes-AMG C 63, noul motor de 4 litri cu 8 cilindri dedicat versiunii G 500 a fost modificat pentru a dezvolta 422 CP și un cuplu de 610 Nm. Două turbocompresoare amplasate între bancurile cilindrilor în V garantează o viteză de reacție uluitoare și o putere mare de tracțiune.

Carterul este realizat din aluminiu, în timp ce alezajele cilindrilor sunt de două ori mai rezistente față de cele convenționale din fontă, grație tehnologiei revoluționare NANOSLIDE® de la Daimler, care reduce la minim atât fricțiunea internă cât și necesarul de combustibil. O economie mare este asigurată prin folosirea injecției directe cu acționare piezoelectrică.

G-Class facelift

Toate motoarele respectă acum cele mai recente norme Euro 6 de emisii, oferind cu până la 16 la sută mai multă putere și un consum mai mic.

  • G 350 d beneficiază de un plus de putere – 245 CP (de la 211 CP) și 600 Nm (de la 540 Nm).
  • AMG G 63 dezvoltă acum 571 CP și un cuplu de 760 Nm (27 CP în plus).
  • AMG G 65 cu 12 cilindri generează 630 CP şi un cuplu de 1000 Nm, în loc de 612 CP.

În ceea ce privește design-ul, noul G-Class facelift este ușor de identificat grație barelor reconfigurate, pasajelor mai bombate ale roţilor, oferite acum ca dotare standard. În plus, G 350 d primește jante cu cinci spițe de 45.7 cm (18 inci) din aliaj ușor.

G-Class facelift

Și interiorul a fost ușor revizuit. Modelele G 350 d și G 500 facelift prezintă noi instrumente de bord cu aspectul a două ceasuri tubulare, cu acurile și cadranele reconfigurate. În plus, pe consolă a apărut un display multifunctional mai generos, cu diagonala de 8 inch.

G-Class este o legendă a off-road-ului, iar Mercedes-Benz vrea să se asigure că modelul modernizat își va păstra supremația. În consecință, noul Mercedes-Benz G-Class facelift este echipat standard cu tracțiune integrală permanentă și trei diferențiale autoblocante care pot fi activate/dezactivate în timp ce vehiculul se află în mișcare.

Comentati?

Your email address will not be published.