Mercedes-AMG va ajunge la 48 de modele diferite până la sfârșitul anului

,
1.18K 0

Brand-ul de performanță Mercedes-AMG are planuri mărețe pentru viitor și va ajunge la 48 de modele până la finele anului.

Mercedes-AMG a înregistrat un succes uriaș în 2015, cu vânzări estimate la 68.875 de mașini. A fost cel mai bun rezultat din cursa cu diviziile de performanță de la Audi și BMW.

Cifrele de vânzări de vehicule Quattro au crescut cu 13% anul trecut, până la peste 17.000 de mașini, dar sunt încă departe de rivalii Mercedes-AMG și BMW M, care au vândut 68.875, respectiv 62.400 de unități anul trecut.

Este pentru prima oară după mulți ani când Mercedes-AMG să află la conducerea segmentului de performanță, după ce cifrele de vânzări globale obținute de AMG au crescut anul trecut cu 40%.

Într-un interviu acordat de Tobias Moers, șeful AMG, pentru Automotive News, Moers a declarat că portofoliul AMG se va extinde până la 48 de modele diferite până la finele anului.

În același interviu, Moers a susținut că Mercedes le recomandă dealer-ilor să realizeze showroom-uri dedicate pentru Mercedes-AMG. Primul dintre acestea va fi în Japonia și există discuții pentru un al doilea în Australia.

În Statele Unite, o serie de dealeri au dedicat deja spații de expunere pentru vehiculele AMG, cu o înfățișare caracteristică.

Mercedes a lansat deja cinci noi modele AMG la Salonul Auto de la New York: GLC 43 4Matic, GLC 43 4Matic Coupe, C 63 Cabrio în două versiuni, E 43 4Matic cu un motor V6 bituro de 3,0 litri reconfigurat, cu 401 CP.

Comentati?

Your email address will not be published.