Lewis Hamilton a semnat prelungirea contractului cu Mercedes-AMG Petronas Motorsport

,
1.46K 0

Mercedes-AMG Petronas Motorsport anunță prelungirea contractului cu Lewis Hamilton. Cvadruplul campion mondial va pilota Săgeata Argintie pentru încă două sezoane.

Lewis Hamilton s-a alăturat echipei Mercedes în 2013 și de atunci, și-a trecut în cont trei titluri mondiale și 44 de victorii. În 2020, Hamilton va număra opt sezoane în cadrul team-ului cu stea în trei colțuri, cea mai lungă perioadă petrecută de el în cadrul unei echipe în sporturile cu motor.

Britanicul a luat startul pentru prima oară în Formula 1 în 2007 și se clasează, la ora actuală, pe locul 2 în clasamentul piloților cu cele mai multe victorii în Marele Circ, ajungând la un total de 65. Neamțul a obținut nu mai puțin de 91.

Lewis Hamilton

“Semnarea acestui contract era doar o formalitate, pentru că eu și Toto (n.r. Toto Wolff, director executiv Mercedes-AMG Petronas Motorsport), am discutat în iarna trecută. Așa că doar am pus stiloul pe hârtie și am făcut anunțul, iar lucrurile de vor desfășura ca și până acum. Nu am fost niciodată mai fericit într-o echipă decât sunt acum”, a mărturisit Lewis Hamilton la scurt timp după semnarea înțelegerii.

Șeful diviziei de motorsport de la Mercedes, Toto Wolff, a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care apare contractul încă nesemnat și a dezvăluit informații din interior:

Lewis Hamilton (2)

“Ne-am înțeles cu Lewis de prima dată când am discutat detaliile contractului, dar au fost, evident, multe speculații în privința înțelegerii, așa că am decis să le punem capăt și să facem anunțul. Am semnat documentele finale săptămâna aceasta, nu am mai vrut să-i lăsăm pe fani să aștepte!”

“Nu există un loc mai bun pentru mine decât cel în care mă aflu acum. Mulțumesc mult întregii echipe pentru răbdarea de care a dat dovadă și lui Toto pentru că are încredere în mine. Întotdeauna câștigăm și pierdem împreună”, spune Lewis.

Pilotul britanic se află, la ora actuală, pe poziția a doua în clasamentul general, la 8 puncte în spatele liderului Sebastian Vettel de la Ferrari. În clasamentul constructorilor, Mercedes are nevoie de 20 de puncte pentru a-i ajunge pe rivalii de la Ferrari. Lucrurile ar putea arăta altfel după Marele Premium al Germaniei, care va avea loc duminică.

Comentati?

Your email address will not be published.