Investiție de un miliard de euro pentru uzina Mercedes-Benz Rastatt

,
1.39K 0

Mercedes-Benz a făcut publică strategia sa de a investi un miliard de euro pentru a moderniza uzina Rastatt din Germania, care trebuie să producă viitoarea generație de modele compacte. A-Class, B-Class și B-Class Electric Drive, la fel ca și SUV-ul compact GLA, sunt fabricate în această locație.

Începînd cu acest moment și până în 2020, Daimler va reconfigura complexul în încercarea lor de a extinde producția în anii următori. Uzina Rastatt este deja o facilitate de top la nivel mondial, pentru producția mașinilor compacte Mercedes-Benz.

“Cu planul nostru de transformare pentru uzina Mercedes-Benz Rastatt, am pus bazele unei producții de success pentru viitoarea generație a mașinilor noastre compacte. Vom obține beneficii semnificative în ceea ce privește flexibilitatea și eficiența. În același timp, vom consolida poziția de lider al acestei locații pentru mașinile compacte, în cadrul rețelei noastre globale de producție”, a spus Markus Schäfer, membru în Consiliul Divizional al Departamentului de Autoturisme, Producție și Manageriat al Rețelei de Aprovizionare de la Mercedes-Benz.

La uzina Mercedes-Benz Rastatt, capacitatea de exploatare se află deja la nivel ridicat. În 2014, un total de 292.784 vehicule a ieșit de pe liniile de producție, pentru ca cifra totală anuală de vânzări să crească cu 24,7% până la 463.152 modele A-Class, B-Class, CLA sau GLA. De fapt, Mercedes-Benz nu mai livrase niciodată un număr atât de mare de vehicule compacte într-un singur an.

În plus față de strategia de modernizare anunțată, Daimler și Comitetul de Întreprindere au semnat un parteneriat pentru un pachet de măsuri care se vor afla în vigoare până la finele anului 2024. Planul include programe cu timpi de lucru mai flexibili și crearea a 250 de noi locuri de muncă permanente. Pentru Daimler, acest lucru înseamnă reducerea costurilor totale cu sume de ordinul sutelor de milioane de euro.

Comentati?

Your email address will not be published.