Infiniti Q30. Clasa A japoneză vine la Frankfurt

,
1.39K 0

Mercedes-Benz A-Class are un frate asiatic. Denumit Infiniti Q30, acesta va vedea lumina zilei la salonul auto de la Frankfurt, în luna septembrie.

Noul hatchback Infiniti Q30 nu este numai prima mașină compactă a companiei japoneze, dar și primul rod al colaborării cu Daimler. La baza sa găsim platforma Mercedes MFA pentru mașinile compacte. Aceeași structură modulară stă la baza întregii familii de modele compacte de la Mercedes-Benz, incluzînd frații A-Class, B-Class, CLA și GLA.

Din fericire, Infiniti a decis să aplice propriul limbaj de design, oferindu-i noului hatchback compact Q30 un look mai rotunjit, mai feminin, pe parcursul acestui proces, în special în comparație cu Clasa A de la Mercedes, un model cu o configurație mai agresivă.

Infiniti nu a anunțat încă detaliile tehnice. Tot ceea ce știm este că Mercedes le va permite japonezilor accesul la versiunile modificate ale motoarelor sale turbo pe benzină și pe motorină cu patru cilindri. Indicativul care decorează lonjeroanele nu poate decât să anunțe același diesel de 2,1 litri, aflat și sub capota modelului A-Class. Dar puterea finală rămâne încă un mister, pentru că Mercedes ar putea lua decizia de a diferenția modelul lor compact de noul Q30 și de a le furniza celor de la Infiniti o versiune cu putere redusă a unității de 170 CP/177 CP.

Noul Infiniti Q30 nu va rămâne multă vreme singur. Începînd cu 2016, i se va alătura crossover-ul QX30. Ambele modele vor fi construite la uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie.

Comentati?

Your email address will not be published.