Începe producţia Silver Arrows of The Seas

,
1.33K 0

Fascinantul concept marca Mercedes-Benz Style – Silver Arrow of the Seas –  va fi construit în Elveţia la şantierele navale ale Group Carboman.

Pasionaţii de ambarcaţiuni, dar şi de automobile sport legendare au acum încă un motiv de bucurie. Începând cu luna martie a acestui an a fost semnat un acord pentru construirea în Elveţia a conceptului desenat de Mercedes Benz Style şi botezat „Silver Arrow of the Seas”, ca un omagiu adus „Săgeţilor argintii” Mercedes ce au scris file importante din istoria automobilismului. Constructorul ales este Group Carboman SA, companie cu tradiţie în competiţiile nautice, având în portofoliu participarea ambarcaţiunilor construite la două ediţii America’s Cup şi cinci trofee Jules Verne. Ron Gibbs, preşedintele Silver Arrows Marine a declarat: „Intotdeauna am căutat mai mult decât un şantier, am vrut un partener care să fie la fel de pasionat de acest proiect precum suntem noi. În Groupe Carboman am găsit acest partener şi suntem încântaţi să lucrăm împreună la primul Arrow460 pe malul lacului Geneva.”

Groupe Carboman este un nume nou care a rezultat din fuziunea a două din cele mai cunoscute firme constructoare de ambarcaţiuni de curse din materiale compozite, francezii de la Multiplast SAS şi elveţienii de la Decision SA. După mai mulţi ani de bună colaborare cele două companii s-au unit la începutul acestui an pentru a crea un nou grup industrial. Directorul comercial al Groupe Carboman, Bertrand Cardis a spus: „ Este o mare onoare pentru noi să fim parte din acest proiect, să realizăm un yacht ce va fi numit, Săgeata arginitie a mărilor. Este o provocare, dar noi strălucim de fiecare dată când ne confruntăm cu cele mai ambiţioase provocări tehnice. Având alături cunoştinţele, calitatea şi atenţia la detalii a Groupe Carboman, ambarcaţiunea Silver Arrow va fi unică.

Colaborarea cu Groupe Carboman reprezintă o esenţială ultimă piesă din procesul de a aduce la realitate conceptul Silver Arrows Marine, realizat alături de partenerul de design Mercedes-Benz Style. Varianta finală a aspectului exterior şi interior a modelului au fost prezentate anul trecut în luna septembrie în cadrul Salonului Nautic de la Monaco, la doar un an de la prezentarea primelor schiţe. Arrow460-Granturismo preia esenţa automobilelor Mercedes-Benz, având ca sursă de inspiraţie automobilele clasice ale producătorului. Soluţii noi de design şi utilizarea de materiale precum pielea nubuc şi panourile din lemn de eucalipt aduc un suflu nou în estetica ambarcaţiunilor cu motor, dar şi la nivel de funcţionalitate. „Primul model Silver Arrow va fi cu siguranţă un model extraordinar, iar acum, prin Groupe Carboman, avem şi un constructor de excepţie” a declarat CEO al Silver Arrows Marine Jacopo Spadolini cu ocazia anunţului privind constructorul. „Am găsit un şantier cu care împărţim pasiunea pentru tehnologia de vîrf şi inovaţii, avem un limbaj comun care ne ajută să aducem la îndeplinire cele mai entuziaste proiecte cu viteză maximă”, a încheiat acesta.

Se preiau comenzi

Cei ce doresc să achiziţioneze un astfel de model au motive de bucurie, fiind deja deschisă o listă de comenzi pentru Edition 1, o ediţie limitată de debut, din care primele exemplare vor fi livrate în 2015. Această primă ediţie va putea fi comandată pentru început doar direct de la Silver Arrows Marine. Dacă se va dovedi un succes comercial, ambarcaţiunea cu o lungime de 14 m ar putea fi, o variantă modernă a ce reprezentau Riva şi Chris Craft acum 40 de ani, aducând eleganţa clasică în secolul 21 prin designul modern ce preia o formă clasică.

Foto: silverarrowsmarine.com

Date tehnice  ARROW460 – Granturismo

Date tehnice
Lungime totală14.17m - 46ft 6in
Lungime la nivelul apei13.8m - 45ft 3in
Lățime3.97m - 13ft 3in
Pescaj (Încărcat, incl. elice)0.93m - 3ft 1in
Deplasament13.63 tone - 30.050lb

Comentati?

Your email address will not be published.