F1 Australia: Mercedes reușește dubla

,
1.55K 0

Lewis Hamilton începe campania de apărare a titlului mondial, reușind să se impună în Marele Premiu al Australiei. Nico Rosberg îl urmează îndeaproape, în vreme ce Vettel debutează perfect pentru Ferrari și încheie pe locul 3.  

Ca în fiecare an, momentele premergătoare primei curse din sezon sunt dominate de o serie de întrebări. Cât de spectaculos va fi noul sezon? Cine a făcut progrese majore în perioada de iarnă? Cine se va bate la titlu? Vor fi mai multe echipe implicate în lupta la vârf? După cursa de la Melbourne, răspunsurile le găsim dacă îi întrebăm pe cei de la Mercedes. Echipa germană joacă în altă ligă și speranța că cineva i-ar putea încurca s-a risipit după câteva tururi.

Din cele 18 mașini calificate pentru cursă, doar 13 au reușit să treacă de primul tur. Dacă Valtteri Bottas nu s-a aliniat la start datorită unor probleme medicale, Magnussen și Kvyat au fost siliți să abandoneze în turul de ieșire pe pistă. Danezul s-a văzut trădat încă o data de propulsorul Honda, în vreme ce Kvyat a suferit o defecțiune a cutiei de viteze. Nici startul nu a fost unul lipsit de incidente. Hamilton și Rosberg pleacă în forță și restul plutonului încerca să câștige poziții în primul viraj. Raikkonen are un contact minor cu Nasr, acesta lovindu-l la rândul sau pe Maldonado. Venezueleanul percutează parapetul și cursa se încheie prematur pentru el. Grosjean abandonează pe motive tehnice după primul tur, completând această operă a dezastrului pentru Lotus.

hamilton, rosberg, mercedes, ferrari, f1

La polul opus, Hamilton se detașează, reușind să pună între el și Rosberg mai mult de două secunde. Cei doi fac schimb de locuri pentru scurt timp în momentul schimburilor de pneuri, dar Lewis își gestionează intelgent avantajul și locul 1 pare ceva natural. Rosberg urma să afirme că Hamilton a pilotat că un adevărat campion  și într-adevăr așa a fost. Germanul nu a reușit să îi pună probleme în nici un moment al cursei și Lewis pornește ca și favorit la câștigarea unui nou titlu.

Sebastian Vettel bifează primul podium pentru Ferrari, într-o cursă în care a dovedit că noua sa echipă a făcut un progres major în comparație cu anul trecut.  Obiectivul său de a trece de Massa a fost realizat în momentul opririlor la boxe. Brazilianul oprește primul și Vettel reușește o secvență de tururi ce l-au adus pe locul 3, în spatele celor de la Mercedes. Lucrurille nu au stat la fel de bine pentru celălalt pilot al Scuderiei. Dacă primul pit-stop a fost unul foarte lent, cel de-al doilea s-a dovedit a fi dezastruos pentru Raikkonen. Mecanicii săi nu strâng corect piulița roții stânga-spate și Kimi se vede nevoit să oprească mașina în primul viraj.

hamilton, rosberg, mercedes

După un început de weekend problematic, cei de la Sauber au parte de o cursă excelentă. La debutul în Formula 1, Felipe Nasr termină pe locul 5, în vreme ce Ericsson încheie pe 8 după ce reușește să treacă de Carlos Sainz în ultimele tururi.  Daniel Ricciardo, favoritul local, se vede nevoit să se mulțumească cu locul 6, la 12 secunde în spatele lui Nasr.

Force India termină în puncte cu ambele mașini, Nico Hulkenberg clasându-se pe 7 și Sergio Perez pe 10. Cursa mexicanului a fost marcată de un tete-a-qeue și un atac nereușit în fața lui Button, soldat cu avarierea ambelor monoposturi.  Duelul celor doi s-a prelungit până spre final, Perez reușind în cele din urmă să ia ultimul punct pus în joc.

Pentru Mclaren, locul  11 obținut de Button a marcat și prima dată în care au reușit să parcurgă o distanță de cursă cu noua mașină, dar lucrurile nu stau bine pentru ei. Performanțele lor nu se apropie sub nici o formă top 10 și se anunță un sezon dificil pentru echipa din Woking.

După o prima etapă marcată de o grilă redusă, Formula 1 programează următoarea cursă în Malaezia, pe 29 martie, moment în care ar trebui să ne bucurăm de ceva mai mult spectacol și acțiune pe pistă.

PosDriverCarGap
1Lewis HamiltonMercedes1h31m54.067s
2Nico RosbergMercedes1.360s
3Sebastian VettelFerrari34.523s
4Felipe MassaWilliams/Mercedes38.196s
5Felipe NasrSauber/Ferrari1m35.149s
6Daniel RicciardoRed Bull/Renault1 Lap
7Nico HulkenbergForce India/Mercedes1 Lap
8Marcus EricssonSauber/Ferrari1 Lap
9Carlos Sainz Jr.Toro Rosso/Renault1 Lap
10Sergio PerezForce India/Mercedes1 Lap
11Jenson ButtonMcLaren/Honda2 Laps
-Kimi RaikkonenFerrariRetirement
-Max VerstappenToro Rosso/RenaultRetirement
-Kevin MagnussenMcLaren/HondaNot started
-Valtteri BottasWilliams/MercedesWithdrawn
-Daniil KvyatRed Bull/RenaultNot started
-Romain GrosjeanLotus/MercedesRetirement
-Pastor MaldonadoLotus/MercedesCollision
-Will StevensMarussia/FerrariWithdrawn
-Roberto MerhiMarussia/FerrariWithdrawn

 

Comentati?

Your email address will not be published.