Duelul de lux: S63 AMG Coupe versus Bentley GT Speed

S63 AMG Coupe
,
1.49K 0

Era clar că nu se putea evita comparativul ăsta. De vreme ce rivalii săi tradiționali – BMW și Audi – nu au în gamă modele similare Clasei S Coupe, noul coupe german de lux se vede nevoit să caute concurenți în altă parte. Și se pare că a găsit ceea ce căuta în Marea Britanie, mai exact sub forma venerabilului model Bentley Continental GT.

Aceste două mașini sunt exrem de similare și, în același timp, foarte diferite. Ambele modele sunt coupe-uri de lux, au motoare puternice și te învelesc într-o pătură moale și confortabilă, dându-ți senzația că lumea exterioară este doar element perturbator îndepărtat.

Cele două mașini alese de jurnaliștii de la Autocar au fost modelele Bentley Continental GT Speed și Mercedes-Benz S63 AMG Coupe – actualele vârfuri de gamă de la ambii producători. Acest lucru se vede cu ușurință în prețurile lor: Bentley este în poziție de top aici, întrucât costa 156.000 de lire sterline, ceea ce însemnă nu mai puțin de 248.000 de dolari sau foarte puțin sub 200.000 de euro. În comparație, modelul S63 AMG Coupe este cu 30.000 de lire mai ieftin, adică suficient pentru a cumpăra un număr substanțial de opționale, o altă mașină ori chiar un apartament decent în unele părți ale lumii.


Screenshot-2014-11-10-15.00.56

Iar modelul produs Mercedes-Benz dispune de foarte multe opțiunale. Este practic o expoziție tehnologică pe roți ceea ce-l separă categoric de bătrânul Bentley în vârstă de peste 10 ani care, în ciuda reîmprospătărilor primite, nu-și poate ascunde vârsta.

Screenshot-2014-11-10-15.00.33

Însă cel mai grav e că Bentley dezamăgește la capitolul motorizării. Deși are un motor mai mare (W12 de 6 litri) și mai multă putere, rămâne mult în urmă în ceea ce privește cuplul și, mai mult decât atât, este și considerabil mai greu. Asta nu înseamnă că Bentley este o mașină lentă (producătorul spune că atinge o viteză maximă de 331 km/h). Nu, problema e felul în care puterea este livrată – plat și total neconvingător.

Originile acestor mașini devin mult mai clare imediat ce le conduci tare și în forță (de fapt, atât de tare și de în forță cât îți permit) pe drumurile întortocheate din munții Țării Galilor. Oricât mi-aș fi dorit să uit, Bentley are niște legături cu Volkswagen Phaeton, în timp ce S63 AMG Coupe, inutil de amintit, are la bază versiunea limuzină, ceea ce înseamnă că manevrabilitatea celor două mașini nu se aseamănă deloc cu cea a unei mașină sport. Nu degeaba se numește ”bătălia coupe-urilor de lux” și nu ”măcelul supercarurilor”.

Cu toate acestea, manevrabilitatea este un criteriu minor în evaluarea acestor două mașini. Nu vă voi dezvălui verdictul dat de Autocar după acest test, ci vă voi invita să citiți întregul test aici (material în limba engleză). Doar un mic indiciu: decizia nu a fost atât de simplă pe cât ai fi putut să crezi inițial.

 

P.S. Mai jos găsești videoclipul realizat de cei de la Autocar.co.uk, mai exact Bentley în încercarea de a atinge viteza maximă de 331 km/h. Din păcate pentru toată lumea, se pare că fâșia de asfalt pe care au avut-o la dispoziție nu a fost suficient de lungă.

Sursa și poze: Autocar.co.uk

Comentati?

Your email address will not be published.