Cursă perfectă pentru Mercedes în Mexic! Hamilton câștigă, Rosberg termină al 2-lea

,
1K 0

Marele Premiu al Mexicului a fost unul pe placul fanilor Mercedes-AMG. Lewis Hamilton a câștigat cursa, urmat de colegul Nico Rosberg. A fost însă în dubii locul 3, pentru că, deși Max Verstappen a trecut linia de sosire în urma lor, olandezul a fost penalizat cu 5 secunde. Așa că pe podium, în locul lui, a urcat neamțul Sebastian Vettel de la Ferrari.

A fost o nebunie de start în Mexic. Lewis Hamilton  ieșit de pe pistă, dar a reușit miraculous să revină. Nico Rosberg a fost împins de pe trasa firească de Max Verstappen de la Red Bull. După ce stewarzii au investigat incidentul, băiatul rău din Marele Circ a scăpat încă o data de penalizare.

Mexic (4)

Daniel Ricciardo a fost primul care a intrat să schimbe gumele soft cu cele medii, odată cu apariția Safety Car-ului, imediat după coliziunea lui Pascal Wehrelin cu Markus Eriksson. Australianul a revenit pe pistă pe poziția a 17-a.

În urma incursiunii în iarbă, Hamilton s-a plans de frâne, în timp ce rula în spatele Mercedes-ului AMG GT S cu 510 cai putere. Mai puțin norocosul Vettel ajunsese pe 7, în spatele lui Massa.

Safety Car-ul a ieșit și cursa s-a reluat. Rosberg a pornit în urmărirea lui Hamilton, dar cu DRS-ul activat, Verstappen, din spate, ar fi fost cel care ar fi avut avantaj asupra germanului.

Mexic (11)

Verstappen a trecut de pe soft-uri pe medii în turul 13. Hamilton a mai rămas 5 tururi pe circuit și a revenit, cu gume medii, pe poziția a patra. Rosberg a continuat să ruleze până în turul cu numărul 21 și a revenit la 6 secunde în spatele colegului britanic.

Liderul provizoriu al cursei, Sebastian Vettel, a intrat, în sfârșit la boxe în turul 33, după ce fusese chemat să schimbe iar și iar. Ferrari visa la o cursă în care aceea să fie ultima oprire pentru pilotul german al Scuderiei.

Mexic (10)

La mai puțin de o secundă în spatele lui Rosberg, Max Verstappen a primit indicații de la boxe să ruleze curat, fără să riște. Dar Max și-a pierdut răbdarea în turul 50. A frânat târziu în virajul cu numărul 4 și a încercat să-l depășească pe Rosberg, dar nu a făcut decât să iasă temporar de pe circuit.

Mexic (3)

Olandezul a pierdut teren și trebuia acum să-și facă griji în privința lui Vettel, a cărui răsuflare începuse să o simtă în ceafă. “Îl văd venind”, le-a spus Max inginerilor săi. Max a greșit decisiv atunci când pilotul de la Ferrari s-a apropiat de el și a tăiat virajul. Conform regulamentului, pentru că a avut avantaj în urma ieșirii în décor, Max ar fi trebuit să-i cedeze poziția sa lui Vettel. Dar nu a făcut-o, așa că neamțul a folosit cuvinte care nu pot fi redate. Și Ricciardo i-a dat motive să se enerveze. Cei doi piloți au rulat bară la bară, iar monoposturile lor chiar s-au atins într-un duel încins, dar plin de îndemânare.

Lewis Hamilton a trecut primul linia de sosire, urmat de Nico Rosberg. Dar stewarzii au decis abia după cursă în privința lui Verstappen, care se pregătea să urce pe podium.

“M-am bucurat să vă văd, la revedere!”, le-a spus Max lui Nico și Lewis, când a aflat că a fost penalizat cu 5 secunde.

Nico Rosberg rămâne lider în clasamentul general, cu două curse înainte de finalul sezonului. Urmează Marele Premiu al Braziliei, peste două săptămâni.

Pos Driver Nationality Car Pts
1 Nico Rosberg GER Mercedes 349
2 Lewis Hamilton GBR Mercedes 330
3 Daniel Ricciardo AUS Red Bull Racing TAG Heuer 239
4 Sebastian Vettel GER Ferrari 192
5 Kimi Räikkönen FIN Ferrari 178
6 Max Verstappen NED Red Bull Racing TAG Heuer 175
7 Sergio Perez MEX Force India Mercedes 85
8 Valtteri Bottas FIN Williams Mercedes 85
9 Nico Hulkenberg GER Force India Mercedes 60
10 Fernando Alonso ESP McLaren Honda 52
11 Felipe Massa BRA Williams Mercedes 51
12 Carlos Sainz ESP Toro Rosso Ferrari 38
13 Romain Grosjean FRA Haas Ferrari 29
14 Daniil Kvyat RUS Toro Rosso Ferrari 25
15 Jenson Button GBR McLaren Honda 21
16 Kevin Magnussen DEN Renault 7
17 Jolyon Palmer GBR Renault 1
18 Pascal Wehrlein GER MRT Mercedes 1
19 Stoffel Vandoorne BEL McLaren Honda 1
20 Esteban Gutierrez MEX Haas Ferrari 0
21 Marcus Ericsson SWE Sauber Ferrari 0
22 Felipe Nasr BRA Sauber Ferrari 0
23 Rio Haryanto INA MRT Mercedes 0
24 Esteban Ocon FRA MRT Mercedes 0

Comentati?

Your email address will not be published.