Mercedes-Benz Concept Coupe SUV: un X6 mai bun

,
1.8K 0

Mercedes le arată celor de la BMW cum să creeze un design mai armonios pentru un SUV Coupe de clasă mare. Conceptul SUV Coupe anticipează viitorul model bazat pe ML.

Pentru a treia oară, după Concept GLA și Concept Style Coupe din 2013 și respectiv 2012, Mercedes-Benz a prezentat un concept important la un salon auto din China. China este a treia piață pentru Mercedes-Benz, foarte apropiată ca cifre de vânzări de piața americană.

În aprilie 2014, Mercedes a prezentat la Salonul Auto de la Beijing conceptul pentru viitorul SUV Coupe bazat pe ML. Cu o lungime de 4,935 metri și o lățime de 2,044 metri, Concept SUV Coupe este cu 131 mm mai lung decât ML și cu 118 mm mai lat ca ML. În același timp, înălțimea de 1,739 metri este cu 57 mm mai mică decât cea a lui ML.

Conceptul combină caracteristicile unui coupe cum ar fi linia alungită și plată a acoperișului, mânerele portierelor disimulate în uși și geamurile laterale fără rame, cu caracteristicile unui SUV având șoldurile late și aripile evazate.

În partea din față, Concept Coupe SUV este caracterizat de grila sportivă cu o singură bară orizontală, faruri LED Multibeam și capota tipică SUV-urilor Mercedes cu cele două nervuri longitudinale. Semnalizatoarele de direcție operează cu elemente digitale mobile de iluminare, care se aprind secvențial de la exterior la interior, indicînd schimbarea de direcție în ambele sensuri. O soluție similară a fost introdusă în producția de serie de către Audi la facelift-ul modelului A8 și cel mai probabil, și Mercedes o va oferi.

Vopseaua Alubeam este o reminescență a faimoaselor Săgeți Argintii din anii ’30 și ’50.

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV

Spatele a preluat câteva elemente de stil de la Coupe-ul Clasa S, care vor fi prezente la toate coupe-urile Mercedes pe viitor.

Aceste elemente de stil sunt banda subțire a stopurilor cu aspect de rubin și plăcuța de înmatriculare încorporată în bara spate.

Scutul din față și cel din spate care integrează țevile de eșapament ne reamintesc că acesta nu este doar un coupe, ci și un SUV.

Roțile de 22 de inch încălțate cu pneuri de 305/45 R 22 sunt spectaculoase, dar este puțin probabil să fie văzute la mașina de serie. Dar geamurile fără rame sunt obligatorii pentru un coupe Mercedes.

Conceptul SUV Coupe prezentat la Salonul Auto de la Shanghai este propulsat de un biturbo de 3 litri, V6, cu 333 CP și 480 Nm, combinat cu noua cutie automată în 9 trepte, 9G-Tronic.

Cu sistemul Active Curve, disponibil deja la ML și la GL și cu un tren de rulare adaptiv cu modurile Comfort, Slippery, Sport, Sport+ și Individual, viitorul SUV Coupe de la Mercedes promite un nivel înalt de agilitate.

Dieselul de 3 litri, foarte popular, nu va lipsi nici el din variantele de motorizare, iar un un Plug-In Hibrid, care folosește același sistem de propulsie de la S 500 Plug-In Hybrid este de asemenea pe listă.

 

Comentati?

Your email address will not be published.