Clint Eastwood donează un Mercedes

,
1.43K 0

Poate că are imaginea veșnicului băiat rău de la Hollywood, dar până la urmă, are o inimă bună. Fostul actor, actual regizor și producător Clint Eastwood și-a donat automobilul clasic, un Mercedes-Benz 300SEL 6.3 din 1971, Radioului Public din Hawaii.

Legenda cinematografiei a achiziționat mașina în 1970, în California, iar mai târziu a dus-o în Hawaii, acolo unde vizitează frecvent.

Mercedes-ul vintage al lui Clint Eastwood este albastru închis, foarte asemănător cu cel din fotografie. Automobilul, care are aproape două tone, este propulsat de un motor de 6.3 litri, care îl duce la o viteză maximă de 225 km/h. Cei de la “Road and Track” au numit această limuzină cu ADN de mașină de curse “Cea mai tare limuzină din lume”.

Certificate Clint Eastwood 1969 Merc good

Ce va face un post de radio cu un Mercedes retro? Da, exact asta ne-am întrebat și noi. Dar președintele Radioului Public din Hawaii este foarte încântat de cadoul motorizat proaspăt donat:

„Faptul că domnul Eastwood a ales să facă această donație extraordinară Radioului Public din Hawaii ne-a făcut ziua mai frumoasă. Ca și munca sa în domeniul cinematografiei, dragostea domnului Eastwood pentru muzica jazz este la fel de cunoscută. Am vrea să credem că această donație a fost făcută pentru a-i încuraja pe artiștii de jazz, dar și pe ascultătorii acestui gen, care locuiesc în Hawaii. Intenționăm, la un moment dat, să scoatem la licitație această mașină de colecție, cel mai probabil pe eBay”, a spus Michael Titterton și nu putem decât să-l credem.

Omul care a luat premiul Oscar pentru “Million Dollar Baby”, are gusturi de milioane când vine vorba de mașini. De fapt, nu chiar la propriu, dar pe aproape. În 1968, producătorul de film Elliot Kastner a avut o surpriză pentru Clint Eastwood, actorul alături de care lucrease la filmul “Where Eagles Dare” (“Acolo unde se avântă vulturii”): propriul său Mercedes Cabriolet din 1965. Eastwood l-a luat cu el în California și, la 8 iulie 1968, mașina ajungea în Portul Long Beach. Când s-a mutat din Los Angeles în Carmel By the Sea, Eastwood a luat mașina cu el. A vândut-o 9 ani mai târziu, unui fan al brand-ului.

Clint Eastwood 1969 Merc

Fiind el însuși un fan al brand-ului, în vârstă de 83 de ani, Clint Eastwood preferă și acum stilul retro. Producătorul filmului nominalizat la Oscar “Lunetistul American” conduce un 500SEC alb. Sperăm că Erica, iubita sa care are pe jumătate vârsta lui, știe să aprecieze un clasic.

Comentati?

Your email address will not be published.