CES 2015: Prototipul autonom Audi Prologue dezvăluit la Las Vegas

Audi Prologue
,
1.85K 0

Din moment ce Mercedes-Benz și BMW și-au făcut temele pentru Consumer Electronics Show 2015, Audi s-a asigurat că a rămâne în urmă nu este o variantă, așa că a expus conceptul său autonom Prologue pe scena inovațiilor de la Las Vegas.

S-ar putea spune, fără a produce un șoc, că scena CES 2015 din Las Vegas a găzduit o rivalitatea interminabilă a trioului Audi-BMW-Mercedes.

În acest sens, Audi și-a jucat bine cartea și a dezvăluit conceptul Prologue, un prototip cu sistem de conducere autonomă, bazat pe conceptul original Audi Prologue. Mai mult, conceptul Prologue actualizat prezentat la Consumer Electronics Show din Las Vegas are un sistem de conducere autonomă care se bazează pe un scaner cu laser, o mulțime de camere video, plus senzori cu radar și ultrasunete, toate montate discret, fără a fi la vedere.

audi_prologue_concept_ces_2015_mercedesblog_08

Utilizînd gadget-urile menționate, informația relevantă referitoare la împrejurimile mașinii este recepționată și transferată către o unitate centrală (zFAS – zentrales Fahrerassistenzsteuergerat; în română, unitate centrală de asistență), care îi permite conceptului Prologue să se conducă singur.

Conceptul folosește un sistem de propulsie hibridă, care combină un motor biturbo V8 de 4.0 litri, însoțit de o transmisie e-tiptronic cu opt rapoarte și un motor electric integrat, alimentat de o baterie litiu-ion de 2.6 kWh.

audi_prologue_concept_ces_2015_mercedesblog_12

Această soluție hibridă generează o putere cumulată de 677 CP (505 kW) și un cuplu maxim de 950 Nm. Pe hârtie, aceste cifre permit conceptului Prologue să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 3.5 secunde, în timp ce consumul de combustibil nu depășește 7.9 l/100 km. Emisiile CO2 sunt cotate în jurul valorii de 185 g/km.

audi_prologue_concept_ces_2015_mercedesblog_31

După ce am văzut cum Mercedes-Benz vrea să ducă luxul la un alt nivel cu al său concept autonom F 015, iar Audi, cu prototipul Prologue, se concentrează pe un comportament bazat pe sportivitate, cu mai mult accent pus pe performanțe, e interesant de văzut ce are BMW de spus (si de arătat) în acest segment al mașinilor autonome aflat în plină expansiune.

O scurtă prezentare a conceptului Audi Prologue este disponibilă în următorul material video:

Comentati?

Your email address will not be published.