BurgerMog, primul camion Mercedes Unimog transformat în cantină pe roți

Finlanda
,
1.76K 0

Un cuptor de 400 de kilograme montat într-un Mercedes-Benz Unimog U 318. A fost primul pas făcut de antreprenorul finlandez Sami Repo, care și-a transformat Unimog-ul într-un vehicul complet neconvențional: un camion-cantină.

Parțial grație abilităților sale în off-roa, Unimog-ul joacă acum rolul unei bucătării mobile în pădurile nesfârșite ale Finlandei. Camionul de la Mercedes l-a atras pe Sami Repo ca un magnet. Pur și simplu, nu a putut sta departe de el, după ce, cu câțiva ani în urmă, se jucase puțin cu un U 20.

Mercedes Unimog cantina“Îl foloseam strict personal, dar la acea vreme, nu aveam idee la ce pot folosi un astfel de caion!”, își aduce aminte. Repo – al cărui nume înseamnă “Vulpe” în limba română – s-a gândit, în cele din urmă, să achiziționeze un camion pentru a vinde mâncare. Ideea i-a venit în perioada în care locuia în Statele Unite.

“Eram la Austin atunci. Orașul este, pur și simplu, o Mecca a mâncării vândute pe stradă. Și am vrut neapărat să fac și eu ceva asemănător.”

Zis și făcut. Specializat în fotografie culinară, Repo a considerat că este următorul pas logic. Așa că a cumpărat un Unimog U 318 și l-a modificat în funcție de propriile-i planuri și preferințe.

“Eu însumi am dat fiecare gaură. Camionul este tot ce am nevoie: un proiect, un vehicul de teste și chiar un produs final “, spune el cu mândrie.

Ba chiar a comandat un cuptor cu grătar încorporat în Spania și l-a montat în structura Unimog-ului. Piesa de 400 de kilograme, alături de o chiuvetă, un aragaz, dulapuri și blaturi pe care să lucreze, un boiler pentru apă și câteva ustensile de gătit au fost pașii următori, pe care i-a făcut pentru a-și transforma camionul într-o bucătărie pe roți.

Repo își petrece cea mai mare parte din timp, cam jumătate din an, la Helsinki, încă vreo patru luni în orășelul natal, la o fermă bătrână din Simpele (în estul Finlandei) și, din când în când, zboară către Statele Unite. Își ia și camionul cu el peste ocean, evident.

Mercedes Unimog cantina

Unimog-ul este folosit pentru evenimente organizate de companii, pentru evenimente publice, zile de naștere și altele. Dar pentru că este un temerar, Repo va ajunge probabil să-l modifice din nou, cine știe cu ce scop de această dată?

“Un Unimog este un camion pe care îl cumperi pentru tot restul vieții! Acum visez să cumpăr  macara pentru misiuni forestiere în jurul fermei. Și vreau, la un moment dat, să-l transform într-o casă pe roți. “

Comentati?

Your email address will not be published.