BMW M4 GTS nedeghizat. Killer-ul Mercedes-ului AMG C 63 S Coupe iese la atac

,
1.52K 0

Mercedes-AMG C 63 S Coupe a fost, zilele acestea, preferatul presei auto din lumea întreagă. Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe, pentru că BMW își finisează replica, M4 GTS, spionat pentru prima oară practic nedeghizat.

Fotografii noștri spion au dat peste prototipul alb supus testelor de către inginerii BMW pe năbădăiosul circuit Nurburgring. Dar ceea ce poate să pară, unui ochi neantrenat, a fi conceptul M4 GTS dezvăluit la Pebble Beach, este, de fapt, nimic altceva decât versiunea de serie a rivalului de la BMW al Mercedes-ului AMG C 63 S Coupe.

Dar nu sunt multe schimbări față de ce am văzut la Concursul Eleganței de la Monterey. Exteriorul aduce acel spirit extravagant nemodificat de către tranziția de la forma de concept la versiunea de serie, păstrînd chiar și jantele din aliaj portocaliu și accentele aerodinamice exagerate. Dar stați, mai este ceva. Nu numai că noul difuzor frontal și eleronul din spate sunt sexy, dar sunt și complet reglabile, în timp ce acoperișul din fibră de carbon este și el destinat producției de serie. Nici farurile superficial camuflate nu pot ascunde faptul că BMW M4 GTS va păstra și tehnologia OLED, prezentă și la prototipul prezentat la Pebble Beach.

Încă un subiect de discuție legat de viitorul BMW M4 GTS este sistemul său revoluționar cu injecție cu apă implementat la cele mai tari mașini bavareze, în încercarea de a menține temperatura camerei de combustie cât se poate de scăzută, cu avantaje imediate în ceea ce privește viteza de reacție a turbocompresorului și mai presus de orice, fabilitatea motorului.

Dar cam cât de mult ar trebui să se îngrijoreze noul Mercedes-AMG C 63 S Coupe? Foarte mult! BMW este hotărât să îi dea bătăi de cap inamicului de la Affalterbach, administrînd peste 500 CP motorului twin-turbo de 3,0 litri cu șase cilindri în linie, care va propulsa viitorul M4 GTS, suficient pentru a-l provoca pe grandiosul Mercedes și pentru a ne face să simțim fiori pe șira spinării la gândul unui test comparativ epic. Să vină, suntem pregătiți!

Sursă foto: AUTOMEDIA

Comentati?

Your email address will not be published.