Aruncînd recordurile în aer: SUV-urile și compactele Mercedes-Benz se vând cel mai bine

Vânzări Mercedes-Benz
,
1.35K 0

133.752 de mașini au fost livrate clienților în februarie, aceasta fiind cea mai mare cifră de vânzări obținută vreodată în cea de-a doua lună a anului. O cifră care îi ajută pe cei de la Mercedes-Benz să-și doboare propriile recorduri, cu o creștere de 11,2%, în comparație cu februarie 2015. Producătorul auto german a fost lider pe piața premium în Japonia, Australia, Canada și Taiwan.

Compactele Mercedes-Benz au fost cele care au urcat brand-ul în fruntea clasamentului, cu o creștere de 22,3% față de februarie anul trecut. 42.986 de clienți și-au primit noile A-Class, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake sau GLA luna trecută. Aceste mașini au fost și preferatelor clienților din China, în primele două luni ale anului 2016, cifrele de vânzări dublîndu-se.

Limuzinele și break-urile C-Class au ținut pasul cu vehiculele compacte, cu un număr total de 28.146 de vehicule predate clienților.

E-Class a fost mașina care a completat podiumul. Versiunile limuzină și break au fost printre cele mai bine vândute, deși noul model se află deja pe drumul către showroom-uri, după ce a debutat pe pământ european la Salonul Auto de la Geneva.

Mercedes-Benz S-Class faceliftMercedes-Benz S-Class își păstrează fotoliul de lider în topul celor mai bine vândute limuzine de lux și la începutul anului 2016. Și SUV-urile s-au aflat în top, cu aproape 100.000 de vehicule de teren vândute în primele două luni, dintre care 45.676 în februarie, ceea ce echivalează cu o creștere de 48,5% în comparație cu februarie 2015. GLA și GLC au fost printre preferatele clienților.

10.015 de mașini smart fortwo și forfour și-au făcut loc în noile lor parcări în februarie. Cererea pentru micuțele smart-uri a crescut cu 20,6%.

57.901 de mașini Mercedes-Benz au rămas în Europa, Germania adjudecîndu-și 20.751 dintre ele. În februarie, cifrele de vânzări înregistrate în Marea Britanie, Belgia, Elveția, Suedia și Portugalia au fost mai mari ca niciodată.

Și în regiunea Asia-Pacific, vânzările au mers bine, 44.918 unități marcînd o creștere de 18,2%. China și-a adjudecat nu mai puțin de 25.837 de mașini, ceea ce reprezintă un plus de 29,3%. Japonia, Australia și Taiwan au atins, de asemenea, cifre record care au propulsat producătorul german în fruntea pieței de lux.

Regiunea NAFTA a înregistrat o creștere de 0,4%, cu cele 26.862 de mașini vândute în februarie, 22. 941 dintre ele luînd drumul Statelor Unite. Și Canada, și Mexic au doborât recorduri în februarie.

Comentati?

Your email address will not be published.