Unimog U 430 – Hai afară la zăpadă!

,
1.81K 0

Jumătate din planetă este încă sub nămeți, dar Unimog U 430 este supereroul care vine să salveze situația. În zonele turistice din Salzburg, temperaturile ajung la – 20°C, iar zăpada la 50 de centimetri. Așa că este nevoie de un vehicul care să facă față condițiilor de iarnă din Austria.

Camionul Unimog iese afară la zăpadă la 5 dimineața, în misiunea sa de a îndepărta zăpada și gheața, înainte ca turiștii să-și facă apariția pe pârtii.

Totul depinde de tehnologia sofisticată a modelului U 430 cu direcție integral, funcție Quick Reverse și plug, încă din prima zi după achiziționarea lor de către municipalitatea din Leogang în 2016.

Unimog U 430

Cu manevrabilitatea asigurată de direcția integrală, roțile față și spate ale vehiculului se pot deplasa pe aceeași traiectorie, o abilitate indispensabilă atunci când Unimog-ul își face drum prin zăpadă și când trebuie să revină în poziția inițială parcugând același traseu.

“Electronic Quick Reverse” este o funcție care îi permite Unimog-lui să treacă rapid dintr-o treaptă de deplasare în față într-o treaptă de marșarier. Vehiculul are nu una, ci trei trepte pentru deplasarea înapoi. În parcările înguste, Unimog-ul are nevoie să meargă înainte și înapoi, schimbând treptele către față sau spate, asigurând un plus de eficiență, de care alte utilaje nu beneficiază.

Unimog U 430

Sistemul plugului este unul hidraulic, care asigură transferul greutății încărcăturii pe puntea din față. Greutatea ce urmează să fie transferată poate fi setată din panoul de bord, crescând tracțiunea pe puntea din față și reducând uzura lamei plugului.

Sunt sute de vehicule Unimog care operează pe teritoriul Europei, curățând zilnic drumurile de zăpadă.

Comentati?

Your email address will not be published.