Un road trip pe coasta Pacificului la bordul unui Mercedes-Benz E 350

,
1.51K 0

De la Santa Cruz la Big Sur în California. Nu e o călătorie lungă, dar dacă am prleungi-o noi? Un drum de 78 de mile (125 km) nu ar trebui să dureze mai mult de două ore. Dar drumul este prea frumos și mașina, un Mercedes-Benz E 350, este prea confortabilă, așa că merită să tragem de timp.

Bloggerii Doriana și Jeff Hammond au pus la cale acest roadtrip în timp ce savurau aroma dulce amăruie a unei cafele într-o dimineață de ianuarie.

Și au pornit la drum… Au luat-o pe autostrada 1, de-a lungul golfului Monterey, îndreptîndu-se către Carmel-by-the-Sea, pentru a se bucura de zona pe care celebrul actor și regizor Clint Eastwood, dar și scriitorul Ernest Hemingway au considerat-o, la un moment dat, acasă.

Mercedes-Benz E 350 2

Cu aparatele de fotografiat pregătite pentru peisajul care taie respirația, călătorii ajung la Podul Bixby și surprind construcția art deco și valurile de smarald de sub ea. Bixby este cel mai înalt pod din lume fără coloane de sprijin intermediare.

Mercedes-Benz E 350 3

Dar ce spuneți despre o noapte petrecută în inima pădurii? “Nu e deloc de speriat, ba este chiar absolut minunat”, spune Jeff. Călătorii se opresc în stațiunea Ripplewood și se cazează într-o cabană care, pe lângă copacii înalți până la cer, pare minusculă. Fără lumini artificiale care să strice decorul perfect, cei doi găsesc o nouă dimensiune a cerului Californian, de pe terasa cabanei de lemn din pădure.

Mercedes-Benz E 350 4

O oprire la patiseria Big Sur pentru o realimentare, nu pentru mașină, ci pentru călători, apoi pornesc din nou la drum. Mai sunt vreo 20 de mile (32 de kilometri) până la destinație. Vor ajunge la timp pe plaja Pfeiffer State, pentru a privi soarele apunînd în ocean și valurile umplînd aerul arămiu cu sare.

“Seara, când soarele apune, mulți turiști se adună aici să vadă cum lumina creează, pentru moment, o spărtură în stâncă”, spune Doriana.

Este finalul perfect pentru o călătorie perfectă la bordul unui Mercedes-Benz E 350.

https://www.youtube.com/watch?v=Ez1ZI9SDhkE

Comentati?

Your email address will not be published.