Directorul de design Mercedes confirmă debutul noului E-Class la Detroit

,
1.5K 0

Noul Mercedes E-Class își va face debutul la salonul auto de la Detroit, în ianuarie, a confirmat șeful departamentului de design Mercedes, Gorden Wagener, pentru revista britanică Autocar.

Inițial, s-a crezut că cea de-a cincea generație a Clasei E va fi prezentată în premieră în luna martie, la salonul auto de la Geneva, la timp pentru debutul comercial programat pentru aprilie 2016.

Într-un interviu cu colegii de la Autocar, la salonul auto de la Los Angeles, Wagener a dezvăluit că Mercedes E-Class 2017 va veni cu un “nou design, mult mai frumos și mai modern, chiar mai avansat decât cel cu care se mândresc  C-Class și S-Class.” Conform declarațiilor șefului departamentului de design de la Mercedes, cu o alură cab-backward proeminentă.

Interiorul urmează, de asemenea, să facă un mare pas înainte, acesta fiind considerat de Gorden Wagener ca marcînd un salt de două generații față de actuala generație. “Revenind la actualul E-Class veţi avea senzația că aţi ajuns în epoca de piatră”, explică șeful secției de design.

Și dacă luăm în considerare fotografiile spion recente, într-adevăr, Wagener pare să aibă dreptate. Noul Mercedes E-Class va copia practic configurația interiorului somptuos de la nava amiral S-Class, inclusiv cele două ecrane de 12 inch și cea mai recentă iteraţie a sistemului multimedia Command, înzestrat cu un controller rotativ, o structură nouă a meniului și funcții de realitate augmentată. Totul de la dotări și finisaje până la scaune sunt, cităm din nou, sunt nişte “veritabille opere de artă, realizate într-un stil luxos, modern.”

Din punct de vedere tehnic, noul E-Class 2017 va moșteni platforma modulară MRA de la C-Class W205. Ampatamentul va fi extins pentru a asigura un spațiu interior superior. Gama de motorizare va fi una cu totul nouă pentru E-Class, care va beneficia de o nouă familie de motoare diesel (OM654) și pe benzină dezvoltate pe principiul modular, ca unități cu trei, patru și șase cilindri, construite pornind de la cilindrul identic de 0,5 litri. AFLAȚI AICI MAI MULTE DESPRE GAMA DE MOTORIZARE.

Via Autocar

Comentati?

Your email address will not be published.