Noi informații despre Mercedes E-Class 2016

Mercedes E-Class
,
3.37K 0

Noul Mercedes E-Class va pune multă presiune pe Audi A6 și BMW Seria 5, venind cu un design în stilul Clasei S, versiuni hibrid, calitate de top și un sistem multimedia nou-nouț cu un sistem de operare la fel.

Mercedes-Benz are așteptări uriașe de la noul E-Class, care a fost, în trecut la generațiile W123 și W124 cel mai bine vândut model premium de clasă mare..

Noul E-Class va veni cu mai multe versiuni ca niciodată: limuzină (martie 2016), Combi (septembrie 2016), Coupe (martie 2017) și Cabrio (septembrie 2017). Versiunile Coupe și Cabrio vor avea formatul lui E-Class și nu vor fi modele “intermediare” între clase, așa cum au fost în trecut.

Fostele generații C-Class și E-Class au fost construite pe platforme diferite, iar fostele E-Class Coupe și Cabrio aveau la bază platforma Clasei C, deși ambele purtau logoul E.

Actualul C-Class și noul E-Class vor împărți aceeași structură ușoară MRA folosită pentru toate vehiculele Mercedes cu tracțiune spate. Dar un E-Class Coupe mare cu patru locuri și două uși nu va anula apariția CLS-ului plănuită pentru martie 2018.

AMG GT4 este, de asemenea, în plan, dar versiunea va fi dezvoltată la Affalterbach, iar apariția sa este programată pentru septembrie 2018. Și un succesor al Clasei R este în discuții. Acesta ar putea fi oferit cu propulsie electrică.

Premieră mondială pentru noile motoare cu șase cilindri în linie

Noua familie de motoare de 3 litri cu 6 cilindri în linie, nume de cod M 256, își va face debutul odată cu noul E-Class. Familia va fi completată de noile motoare de 2 litri cu 4 cilindri. Aria de putere va porni de la 150 CP și până la 560 CP pentru motorul AMG V8 biturbo de 4,0 litri.

Mercedes va avea zece versiuni Plug-In Hybrid în următorii trei ani. După S 500 e, GLE 500 e și C 350 e, E-Class va fi oferit și ca Plug-In Hybrid. Puterea motorului electric va acoperi dezvolta între 102 și 122 CP, față de cei 82 – 116 CP în prezent.

Mercedes nu va renunța la soluția versiunilor clasice hibrid. Noul E 400 Hybrid va combina cei 367 CP ai noului motor de 3 litri cu șase cilindri în linie cu un modul electric cu 20 CP, în timp ce noul E 450 Sport AMG cu 435 CP va avea un plus de putere de 27 CP oferit de un motor electric. AMG lucrează și la o versiune hibrid, în timp ce vârful de gamă S al Mercedes-ului E 63 AMG cu sistem 4Matic va oferi peste 600 CP. O versiune Maybach de lux, avînd la bază Clasa E cu ampatament lung a fost surprinsă de paparazzi.

Mercedes-Maybach-E-Class-6

Un nou sistem de operare

Configurația bordului cu două monitoare de 12,3 inch va fi asemănătoare cu cea de la S-Class, dar sistemul de operare este unul cu totul nou. Panoul digital de bord este opțional, și nu standard ca la S-Class.

E-Class 2016

Conceptul de operare include două touchpad-uri pe spița stângă și pe cea dreaptă a volanului, care acceptă comenzi din patru direcții, acestea trebuind apoi confirmate prin apăsarea unui buton. Spița stângă este responsabilă cu funcțiile legate de vehicul, iar cea dreaptă cu sistemul multimedia și cu navigația. Informații adiționale sunt afișate pe head-up display oferit opțional în timp ce controlul prin gesturi și un ecran touchscreen nu sunt disponibile.

 

Comentati?

Your email address will not be published.