Safari cu un Mercedes-Benz Unimog

,
1.75K 0

Explorează un teritoriu sălbatic într-un Mercedes-Benz Unimog. Este robust, dur, te duce oriunde vrei să ajungi. Și cu liniile sale aspre, ține la distanță marile feline africane. Să sperăm. Fiți alături de noi într-o călătorie prin rezervațiile africane.

Imagini pe care le-ați văzut până acum doar pe Discovery Channel apar chiar în fața dumneavoastră, în timp ce stați în Unimog-ul U 406, care poate este cam incomod, dar este sigur și puternic. Așa că încercați să vă relaxați și să vă bucurați de priveliște și de povestea acestui vehicul trecut de prima tinerețe.

Mercedes-Benz Unimog

Mașina de peste 40 de ani își face drum prin apă și noroi, de la Drakensberg spre Panorama Route, de-a lungul canionului Blyde, până la Parcul Național Kruger, condus cu atenție și grijă de mâinile expert ale stăpânului, Carel Roux. Acesta îl are ca și copilot pe fiul său. Canionul prin care înaintează Unimog-ul este considerat cel de-al treilea ca mărime din lume.

Mercedes-Benz UnimogCarel Roux este cel care a restaurant acest Unimog 406. Roux deține un atelier specializat în astfel de vehicule. De 4 ani de zile a avut nevoie ca să-l pună pe picioare și să-l facă să meargă fără sincope.

Arată de goana după aur, zona încă și-a păstrat comorile. Așezările a căror bază s-a pus chiar atunci, comunitățile cu traiul lor primitiv și chiar amintiri despre primul automobile care a ajuns acolo, tocmai în 1912, toate acestea au scris istoria acestui teritoriu.

Dar de ce să ne grăbim când timpul trece aici mult mai încet? A te bucura de acest teritoriu, departe de civilizație, nu are nicio legătură cu viteza. “Poți să lași Unimog-ul să se rostogolească prin acest peisaj, în timp ce te relaxezi urmărind ce se întâmplă în jur, în propriul tău ritm”, spune șoferul de 67 de ani.

Are multe povești despre Unimog-uri. Chiar și când era copil, obișnuia să călătorească la bordul unui model U 411, pe care tatăl său îl achiziționase pentru fermă. Cu o slăbiciune pentru astfel de monștri motorizați, Carel Roux s-a antrenat pentru a deveni tehnician auto la Mercedes-Benz Africa de Sud.

Mercedes-Benz Unimog

 

Acum are nu un singur Unimog, ci chiar încă alte cinci, pe care le îngrijește de parcă i-ar fi copii. Iar în garajul său, păstrează încă Unimog-ul tatălui, acel U 411, pe care uneori îl ia la plimbare ca să-l ajute să-și dezmorțească… roțile, prin Parcul Național Kruger, o zonă de 20.000 de kilometri pătrați. Cam cât statul sud-european Slovenia.

Dar în această “Slovenie” africană, care este cea mai mare rezervație din Africa de Sud, leii și leoparzii aleargă liberi, iar elefanții și rinocerii fac băi de soare sau de noroi. Turiștii care pătrund în rezervație se pot apropia atât de mult încât pot simți parfumul sălbăticiei.

Comentati?

Your email address will not be published.