Povestea a început cu o fată pe nume Mercedes

,
2.14K 0

Într-o bună zi, în 1886, Carl Benz și Gottlieb Daimler au inventat, independent unul de celăllat, automobilul. Benz la Mannheim, iar Daimler, la vreo 100 de kilometri distanță, în Stuttgart.

Într-o dimineață, Carl Benz s-a trezit că vehiculul construit de el dispăruse din garaj. Soția sa, Bertha, care îi finanțase proiectul, plecase, alături de cei doi băieți ai săi, în cel mai mare secret, într-o călătorie de 100 de kilometri. Ea și fiii săi au călătorit de la Mannheim la Pforzheim, în automobilul denumit Benz Patent Motorcar. Aceasta era prima călătorie la distanță într-un vehicul propulsat fără ajutorul cailor.

Paisprezece ani mai târziu, omul de afaceri Emil Jellinek a comandat, de la Daimler, o mașină mai puternică. Un vehicul cu 35 CP care avea să fie numit după fiica sa, Mercedes.

Mașina a participat la o cursă pe care a câștigat-o cu ușurință. Din cel moment, toate vehiculele produse de Daimler au purtat același nume, Mercedes.

Ulterior, compania rivală Benz, motivate de succesul adversarului, a început să construiască mașini mai rapide. Dar vremurile erau grele, așa că cele două branduri au fuzionat. Așa a luat naștere un nume legendar: Mercedes-Benz.

https://www.youtube.com/watch?v=qHUoms5EUVo

160 de automobile legendare apărute de-a lungul istoriei impresionante a companiei sunt expuse la Muzeul Mercedes-Benz de la Stuttgart.

Cea mai recentă animație care sărbătorește cei 10 ani de existență a muzeului a fost realizată de către trei studenți de la Aademia de Artă și Design de la Stuttgart. Annarita Matuschka, Eduard Losing și Dirk Michael Flach – plus Stefan Heller, un artist independent și realizator de filme, au fost cei cărora le-a venit ideea aestui film care urma să povetească începuturile companiei.

Comentati?

Your email address will not be published.