Porsche 911 2016 facelift, fără camuflaj

,
1.34K 0

Cele mai recente fotografii spion arată modelul revizuit Porsche 911 2016 fără camuflaj, cu doar câteva săptămâni înaintea debutului său din septembrie, de la Salonul Auto de la Frankfurt.

Designul legendar al modelului 911 este aproape neschimbat în comparație cu silueta lui 991. Dar partea exterioară a grilei noii bare față este inspirată de Cayman GT4, iar luminile de poziție, înguste și cu tehnologie LED, sunt, de asemenea, noi.

La modelul 911 Coupe roșu putem observa că prezintă tevile de eșapament montate central. Nu știm încă dacă acesta este un detaliu al noii versiuni sau dacă va fi folosit și la alte versiuni de caroserie.

Dar marile schimbări se află sub capota motorului. Rivalul Mercedes-ului AMG GT va primi motoare twin turbo, cu excepția modelului 911 GT3, care va păstra motorul boxer aspirat natural de 4,0 litri cu 6 cilindri.

Celebra configurație cu motorul boxer cu șase cilindri va rămâne la locul ei, dar capacitatea va fi redusă. Două turbocompresoare vor încerca să compenseze tendința de reducere a capacității, într-un efort de a reduce consumul de combustibil și emisiile și de a oferi o putere superioară.

Celebrul motor boxer aspirat natural, de 3,8 litri, va fi înlocuit de un motor boxer twin turbo de 2,7 litri cu 6 cilindri și 370 CP la Carrera și de un twin turbo de 3,0 litri și 420 CP la Carrera S.

În locul unității boxer aspirate natural, de 3,8 litri și șase cilindri, versiunea de bază Carrera va folosi un twin turbo de 2,7 litri cu 370 CP (anterior 350 CP), în timp ce Carrera S va beneficia de un twin turbo de 3,0 litri cu 420 CP (anterior 400 CP). Ambele versiuni promit un cuplu superior în combinație cu o reducere semnificativă a consumului de combustibil.

Mai avem de așteptat până la primul test pentru a vedea dacă noul motor twin turbo va oferi același sunet palpitant și același răspuns spontan și liniar al accelerației.

911 Turbo va menține unitatea de 3,8 litri, care va atinge borna de 600 CP.

Versiunea revizuită 911 va fi disponibilă începînd cu toamna anului 2015 și va fi produsă până va fi înlocuită de o versiune complet nouă a 911, programată pentru toamna anului 2018.

Viitorul 911 va avea la bază noua platformă MSB dezvoltată de Porsche pentru întregul VW Group.

Foto: Automedia

Comentati?

Your email address will not be published.