Noul E-Class va beneficia de tehnologie autonomă

Viitorul Mercedes Clasa E
,
1.64K 0

Noua generație Mercedes-Benz E-Class este următorul model de pe listă care va beneficia de tehnologia autonomă, inclusiv sistemele de parcare automată. Crearea mașinilor în totalitate autonome este ceva „iminent”, după cum a spus și CEO-ul Daimler, Dieter Zetsche.

Zetsche a făcut referire la lansarea tehnologiei Highway Pilot odată cu următorul E-Class. Prezentat pentru prima oară în 2012,  sistemul ridică ștacheta în comparație cu actualul sistem Distronic Plus cruise control, ceea ce îi permite mașinii să nu intre în depășirea vehiculului din fața sa, dacă banda exterioară este liberă. În această situație mașina se întoarce pe bandă, fără a necesita în vreun fel intervenția șoferului.

CITIȚI MAI MULTE DESPRE VIITORUL MERCEDES CLASA E

Concepută într-o manieră similară numeroaselor sisteme care se află deja în procesul de producție al altor producători de mașini, tehnologia parcării automate permite mașinii să se parcheze singură, fără prezența șoferului. Mai mult decât atât, va fi posibilă chiar parcarea unei mașini într-un loc extrem de strâmt care să nu-i permită șoferului să părăsească mașina. Însă scenariul pe care l-ați văzut în James Bond când Bond își cheamă mașina prin telecomandă va rămâne un vis deoarece întregul proces de parcare va trebui supervizat din imediata apropiere a mașinii.

Conform spuselor lui Dieter Zetsche, Mercedes-Benz a preferat să abordeze problema parcărilor, dar și a condițiilor de condus pe autostradă, din cauza caracterului lor previzibil, în defavoarea mediului urban și a diferitelor scenarii legate de drumurile lăturalnice. Termenul de „iminent” indică în mod clar faptul că cei de la Mercedes-Benz sunt hotărâți să lanseze cât de curând pe piață această tehnologie autonomă.

BMW și-a anunțat deja intențiile pentru atingerea aceluiași obiectiv, iar un prim rezultat în acest sens este primul vehicul care se parchează singur și anume, noul BMW Seria 7. CITIȚI MAI MULTE AICI.

Comentati?

Your email address will not be published.