Mercedes-Benz GLC Coupe iese la lumină într-un nou video spion

,
2.07K 0

GLC Coupe se pregătește să se alăture fratelului mai mare GLE Coupe, în gama SUV-urilor sportive de la Mercedes. Un video spion dezvăluie timpuriu secretele de design ale noului model.

Așa cum era de așteptat, exteriorul seamănă izbitor cu conceptul omonim dezvăluit anul acesta la salonul auto de la Shanghai. Ceea ce reprezintă o veste bună, pentru că prototipul galben poate fi descris drept o operă de artă. Acoperișul alungit curge fluent spre spatele frumos sculptat, care imită clar linia părții posterioare a modelului C-Class Coupe, cu cele două benzi LED înguste jucînd rolul de stopuri.

Forma urmează funcției. O regulă care nu se aplică însă şi modelului GLC Coupe, care se concentrează în mare parte asupra design-ului. Pasagerii locurilor din spate ar putea să conteste această filosofie, pentru că spațiul la cap va fi afectat serios, în comparație cu ceea ce oferă modelul GLC standard.

Mercedes-Benz GLC Coupe va împărți atât platforma, cât și gama de motorizări cu SUV-ul GLC standard și cu întreaga familie C-Class. Unități pe benzină și pe motorină cu patru și șase cilindri sunt programate să-și facă apariția sub capota noului model, în timp ce o versiune plug-in hybrid va fi, de asemenea, disponibilă încă din startul vânzărilor. Vorbim despre același grup propulsor folosit și de versiunea eco a Clasei C. Un motor turbo de 2 litri, capabil să dezvolte 211 CP va lucra în tandem cu un motor electric de 60 kW. Autonomia maximă pe modul electric cu emisii zero este cotată la 30 km.

Debutul comercial este programat pentru începutul anului viitor, iar dezvelirea oficială este așteptată să aibă loc la salonul auto de la Detroit în luna ianuarie.

Sursă: Walko @ YouTube

Comentati?

Your email address will not be published.