Garajul personal: legenda Formulei 1 Niki Lauda și pasiunea sa pentru Mercedes

,
1.81K 0

Legendarul pilot de Formula 1 Niki Lauda își dezvăluie pasiunea pentru Mercedes-Benz, dar și conținutul garajului personal, totul într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Auto Motor und Sport.

Niki Lauda ar putea lejer să se retragă, departe de ochii presei. Dar această eventualitate iese din discuție pentru activul triplu campion mondial de Formula 1, care încă trăiește clipa. Auto Motor und Sport dezvăluie care sunt vehiculele și aeronavele preferate… Ca membru important în sfaff-ul echipei Mercedes din Formula 1, Lauda conduce și el o mașină cu stea pe capotă: supercarul AMG GT.

nikki-lauda-amg-gt“De două săptămâni, am un Mercedes-AMG GT S. Multă vreme m-am luptat cu mine însumi, m-am gândit dacă îmi permit să conduc asemenea mașină. Cu șapca mea roșie, aș fi recunoscut oriunde. Când parcurg cei 30 de kilometri de la birou la aeroportul din oraș pe modul Comfort, am nevoie de 9,8 litri. Imediat ce ies din Viena, activez un mod programat special pentru mine. Evacuarea se dezlănţuie voioasă. Cu un urlet”, explică Lauda.

 

nikki-lauda-6

După o carieră de succes în Formula 1, mijlocul preferat de transport al lui Lauda este, de fapt, avionul personal, un Bombardier Global 6000. Deloc întâmplător, Lauda este și imaginea producătorului de aeronave cu sediul în Canada. Legenda din Formula 1 pilotează el însuși avionul de 30 de metri lungime, interpretînd acest lucru ca pe o chestiune de onoare. Autonomia de zbor a unui Bombardier Global 6000 este de 11.390 km. Ca fondator și co-proprietar al companiei aeriene Lauda Air, ulterior devenită FlyNiki, fostul pilot de Formula 1 și-a luat și brevetul pentru avioane mai mari de la Airbus și Boeing.

nikki-lauda-bombardier

Pentru drumul până la aeroportul din Austria, Lauda folosește acum supercarul său Mercedes AMG GT. Nu demult, prefera mult mai sobrul E-Class. De fapt, Lauda a vrut să “retrogradeze” la noul C-Class. Dar se pare că Mercedes AMG GT a fost o tentație prea mare. Chiar și în noul vehicul, lista de dorințe a lui Niki Lauda este deja foarte clară… și evident, preferă un tot un Mercedes: GLE Coupe.

nikki-lauda-gle

SUV-ul coupe combină ideal dinamismul cu abilitățile în off-road. Până în această iarnă, modelul va ajunge în garajul lui Lauda. Ca membru al Comisiei de Supraveghere de la Mercedes-AMG PETRONAS, un apel rapid poate rezolva problema. Practic, nu există Mercedes pe care Lauda să nu-l poată conduce. Fie că este vorba despre un Mercedes W196 din anii ’50 sau de un McLaren MP4 / 2 din anii ‘80. Dar, amuzant sau nu, Lauda nu are propriul monopost de Formula 1.

nikki-lauda-4

Ce mai găsim în garajul personal al lui Lauda? “La Viena, am un G-Class”, dezvăluie Lauda. “Soția mea are nevoie de el pentru copii. În orice caz, și ei preferă GT S-ul. Dacă îi iau de la grădiniță, nu fac decât să strige: Tati, mergi mai repede.”

Sursă: Auto Motor und Sport

Comentati?

Your email address will not be published.