Audi Q5 nu-I lasă loc să respire noului GLC

,
1.4K 0

Actualul Audi Q5 este destul de bătrân și la fel este și celălalt SUV premium de clasă medie din Germania, BMW X3, așa că Mercedes-Benz GLC, lansat de curând, are un avans de câțiva ani și asta nu doar metaforic.

Ei bine, aceste noi fotografii spion, precum și informațiile venite dinspre industria auto arată că GLC-ul nu se va bucura prea mult de statutul său, pentru că Audi se apropie de fazele finale de pregătire ale noului Q5. Fotografii cu viitorul BMW X3 sunt, de asemenea, așteptate să apară pe parcursul anului viitor, dar pentru moment, haideți să ne concentrăm pe ce avem la îndemână.

Dacă noul Q7 este relevant, viitorul Audi Q5 are toate motivele să devină un mic (ei bine, mediu) SUV grozav, dacă nu cumva chiar cel mai arătos dintre ele. Într-adevăr, design-ul Q7 va primi reacții împărțite, avînd în vedere faptul că formele rotunjite au devenit acum drepte, dar într-un mod nu prea agresiv.

Noul Audi Q5 va beneficia, cu siguranță, de aceleași elemente principale de design ca și fratele său mai mare, dar rămâne de văzut cât de bine se va descurca să le integreze. Dar înfățișarea nu va reprezenta singura noutate, noi motoare și noi trenuri de rulare sunt, de asemenea, în discuție.

Spy-Shots of Cars - This image has been optimized for a calibrated screen with a Gamma of 2.2 and a colour temperature og 6500°K

La baza noului Audi Q5 se va afla structura MLB, folosită și pentru Audi A4 recent dezvăluit, un lucru care ar trebui să reducă masa vehiculului cu până la 100 de kilograme. Din punct de vedere al motorizării, noul Audi Q5 nu va urma exemplul Volvo XC90, ci va continua să folosească atât motoarele cu șase cilindri, cât și pe cele cu patru cilindri. Dar toate unitățile vor fi fie noi, fie complet revizuite.

Există și zvonuri referitoare la o versiune hibrid, chiar din momentul lansării, care ar trebui să poarte denumirea e-quattro și să aibă o autonomie electrică de aproximativ 50 de kilometri.

După noul Audi Q5, sunt planuri de extindere a familiei Q cu alte câteva modele, începînd cu un Q6, despre care se spune că se va îndepărta de abordarea BMW-ului și că va fi versiunea mai practică a modelului Q5, mai apropiată de un MPV cu șapte locuri decât de un SUV Coupe ca X4. Audi se va extinde apoi pe noi teritorii pentru producătorii auto premium, cu modelul Q1, un crossover mai mic decât Q3, avînd la bază platforma lui Audi A1.

Comentati?

Your email address will not be published.