Acolo unde se avântă vulturii – Cu Mercedes-AMG GT S pe șoseaua alpină Stelvio

,
1.6K 0

Passo dello Stelvio (Trecătoarea Stelvio) din Alpii Italiei se află pe lista celor mai frumoase șosele din lume. Mercedes-AMG GT S a început să colecționeze astfel de experiențe.

La exact un an după ce a fost condus de editorii Mercedesblog pe cel mai frumos drum din lume – așa cum au numit cei de la Top Gear Transfăgărășanul nostru – Mercedes-AMG GT zboară direct în norii Alpilor din nordul Italiei, într-un clip lansat recent de Mercedes-Benz Italia și publicat de site-ul Quattro Ruote.

Mașinile de 510 CP se aruncă rapid și sigur în viraje, cu tot curajul de care sunt în stare cei care se află la volan, și ies din curbe triumfătoare și tunînd pe drumul către vârful muntelui. Armada de Mercedes-uri AMG GT S plutește prin aerul rarefiat al șoselei alpine. În tot acest timp, un vultur urmărește suspicios fiecare mișcare a intrușilor AMG, țipînd când aude urletul motorului V8 de 4,0 litri și luîndu-se la întrecere cu mașinile care ating o viteză maximă de 310 km/h. Aici este teritoriul în care doar vulturii îndrăznesc să se avânte.

Passo dello Stelvio 4

Cu o altitudine de 2757 de metri, Stelvio este șoseaua cu cea mai mare altitudine din Italia și a doua din Europa, la doar 13 metri distanță de Col de l’Iseran din Franța. Acolo unde și Mercedes-AMG GT S îndrăznește să se avânte este punctul de întâlnire pentru trei limbi europene: deși geografic Stelvio se află în Italia, numele său este menționat în italiană, franceză și germană.

Dar nicăieri nu-i ca acasă. Așa că vă invităm să vă teleportați acum din Italia până la noi, pe Transfăgărășan, pentru o sesiune de condus: Test Mercedes-AMG GT S – 600 de kilometri pe Transfăgărășan.

 

Sursă foto: Mercedes-Benz Club.

Comentati?

Your email address will not be published.