A rămas ceva ce n-au încercat? Mercedes-AMG GT4 apare într-un clip!

,
1.51K 0

Mercedes-AMG GT4 și-a început deja propria numărătoare inversă. Supercar-ul cu 4 uși își arată discret liniile senzuale într-un clip de numai 15 secunde, înainte de a-și face debutul public săptămâna viitoare la Salonul Auto de la Geneva.

Conceptul reprezintă cea mai recentă tentativă a celor de la Mercedes-AMG de a intra pe orice teritoriu și în orice domeniu inventat până la această oră. Versiunea cu patru uși a supercar-ului Mercedes-AMG a fost deja aprobată și va intra în curând în producția de serie. Asemănător cu cel care este considerat capul familiei de mașini sport de la Mercedes, GT4 ar putea să fie însă diferit de la cap la coadă. Va veni cu grila cu lamele subțiri de tip Panamericana, va fi propulsat de același motor V8 de 4.0 litri, dar cu mici modificări, va beneficia de stopuri alungite la extrem și – așa cum este vizibil și în imagini – de elemente active de aerodinamică, asemănătoare cu acelea care se regăsesc la GT R. Cu 577 CP, acesta in urmă este cel mai puternic membru al familiei GT.

Pentru a-l distanța și mai mult de coupe, se zvonește că AMG ar putea împrumuta platforma MRA, pe care sunt construite Clasa C, E și S, pentru noul bolid cu patru uși.

A devenit gama GT ușor diluată? Unii ar putea răspunde afirmativ la această întrebare, pentru că GT4 vine într-o familie deja aglomerată. GT-ul Coupe, modelul S al acestuia, GT R, GT Roadster și GT C Roadster fac parte deja din dinastia cu ADN sportiv pur, în care modelul cu patru uși va fi al șaselea membru. Primul AMG GT a fost lansat în septembrie 2014.

Dacă Mercedes are nevoie de o mașină sport cu patru uși, rămâne de văzut. Cert este că GT4 va veni pe lume ca să îl pună pe fugă pe principalul rival, Porsche Panamera.

Comentati?

Your email address will not be published.