Mercedes C 300d 4Matic stabilește un nou record pentru un diesel la Pikes Peak

Pikes Peak 2015
,
1.45K 0

Mercedes a stabilit un nou record pentru motoarele diesel în legendara cursă de pe circuitul de viteză în coastă de la Pikes Peak cu un C 300 D 4Matic, foarte apropiat de modelul de serie. Pilotul de teste Uwe Nittel a parcurs ruta de 19,99 km cu 156 de viraje și diferenţă de nivel de 1.400 de metri, în doar 11 minute și 37 de secunde.

Mercedes C 300 d 4Matic cu 204 CP (cunoscut în Europa ca C 250 d) și cu transmisie automată 7G-Tronic Plus, a concurat la Pikes Peak cu o configurație foarte apropiată de o mașină de serie. Singurele modificări operate au inclus un interior mai spartan și măsurile de siguranță cerute de normele în vigoare, cum ar fi o caroserie întărită cu roll-bar, un rezervor tipic curselor, un sistem de stingere a incendiului, frâne modificate și anvelope ultraperformante.

Concurînd în cursa extremă cunoscută sub denumirea de “Cursa spre nori”, Mercedes vrea să demonstreze cât de bine a adaptat motorul diesel de 2,1 litri la cerințele pieței americane, care includ condiții climaterice extreme.

Cursa începe la 2.862 de metri deasupra nivelului mării, iar linia de sosire se află la 4.301 metri, acolo unde aerul este foarte rarefiat.

Pilotul de teste Uwe Nittel a declarat: “Să concurezi cu o limuzină diesel de serie cu transmisie automată pe circuitul Pikes Peak sună ca o idee nebunească, dar a fost foarte distractiv. Și a demonstrat că toate prejudecățile referitoare la mașinile diesel sunt depășite.”

 

Comentati?

Your email address will not be published.