Mercedes-Benz S 500 e: mașina cu numărul 20 de milioane fabricată la Sindelfingen

Mașina cu numărul 20 de milioane la Sindelfingen
,
1.43K 0

Mercedes-Benz a produs vehiculul cu numărul 20 de milioane la Sindelfingen, uzina veche de 100 de ani. Mașina aniversară este un Mercedes-Benz S 500 e. 

Sindelfingen este leagănul vehiculelor Mercedes de clasă superioară. Anul acesta, uzina și-a aniversat centenarul.

Producția a început în anul 1915 cu avioane și motoare de aeronave și a continuat cu producția de caroserii auto. Mercedes-Benz a început să fabrice mașini complete la Sindelfingen în 1946. Limuzinele de lux precursoare ale lui S-Class au început să fie construite la uzina Sindelfingen odată cu lansarea modelului Mercedes-Benz 220, în primăvara anului 1951.

Markus Schaffer, membru al Comisiei Divizionare de Mașini Mercedes-Benz, responsabil cu managementul producției și distribuției, a declarat: “Suntem încrezători că vom produce următoarele douăzeci de milioane de mașini mult mai repede. Până în 2020, vom investi în total 1,5 miliarde de euro într-un complex ultramodern și flexibil de producție, care va fi dezvoltat aici, la Sindelfingen. Acest lucru ne va permite să le oferim clienților mai multe opțiuni de personalizare și ne va permite să menținem nivelul calitativ de top. În continuare, vom acorda atenție maximă forței noastre de muncă – reducînd gradul de automatizare. În același timp, punem la treabă roboți moderni, care lucrează mână în mână cu angajații noștri, fără a fi separați de o barieră de protecție, acești roboți ajutîndu-i la muncile extenuante.”

26.000 de oameni lucrează la uzina din Sindelfingen și 367.313 de vehicule au fost produse acolo anul trecut. Lista mașinilor produse în 2014 la Sindelfingen include Clasa C, E, S, CLS, CLS Shooting Brake, SLS AMG și Mercedes-AMG GT. Peste 250 de mașini ies zilnic de pe banda de asamblare.

Prima mașină construită în totalitate la uzina din Sindelfingen a fost 170 S Cabriolet A, care a fost produsă între 1949 și 1951. Alte automobile de legendă produse acolo au fost 300 SL Gullwing, 190 SL, Ponton și cele mai recente mașini sport de la Mercedes – SLS AMG și Mercedes-AMG GT.

Dieter Zetsche, președintele Daimler, a declarat: “Cele 20 de milioane de mașini de la uzina Mercedes-Benz din Sindelfingen ar putea înconjura globul de două ori și jumătate.”

Mașina aniversară a fost un Mercedes S 500 e Plug-In Hybrid, primul Plug-In Hybrid de la Mercedes-Benz și primul dintr-o listă de zece modele Plug-In care urmează să fie lansate în următorii 3 ani, alături de GLE 500 e și de C 350 e.

 

Comentati?

Your email address will not be published.