Lansarea noului Mercedes E-Class Coupe confirmată pentru Detroit

,
1.46K 0

Noul Mercedes E-Class Coupe va fi dezvăluit în ianuarie, la salonul auto de la Detroit, înainte de a ajunge, primăvara viitoare, în showroom-uri. Vă dezvăluim toate secretele sale în avans. DETALII COMPLETE.

Noul model cu patru locuri va utiliza în mare parte materiale ușoare cum ar fi aluminiul, pentru a deveni mai ușor, mai rezistent și mai eficient. Platforma modulară MRA de la Mercedes, pe care sunt deja construite C-Class și S-Class, va sta și la baza noului E-Class Coupe, care vine însă cu un ampatament unic și cu un ecartament mai mare.

Gama de motorizare o va imita pe aceea lansată odată cu limuzina, cu motoare noi cu unități modulare cu patru și șase cilindri, construite din cilindri multi identici de 0,5 litri. Versiunea principală va fi propulsată de un motor diesel L4 de 2,0 litri, disponibil în versiunile cu 150, respectiv 195 CP. De asemenea noi sunt motorul turbo de 3 litri cu șase cilindri în linie (nume de cod M256), care va dezvolta 408 CP și noua familie de motoare diesel cu 3 cilindri, cu 313 CP în versiunea de top. La partea superioară a gamei, AMG 63 va oferi 612 CP, grație motorului AMG V8 biturbo de 4,0 litri.

Noua transmisie automată cu nouă trepte va fi dotare standard, alături de tracțiunea spate și de tracțiunea integrală 4Matic (opțional sau standard pentru modelele selectate).

Mercedes E-Class Coupe 2018 va avea la interior aceeași configurație ca și limuzina, inclusiv dispunerea cu ecrane duale TFT de 12,3 inchi și volan multifunctional cu funcții tactile. A cincea și cea mai recentă generație a sistemului Comand va elimina controller-ul rotativ, înlocuindu-l cu o versiune mărită a touchpad-ului deja existent, oferit opțional. Toate funcțiile vor fi controlate prin mișcări de glisare.

Prețurile ar trebui să crească în comparație cu cele ale generației actuale, o decizie logică având în vedere mutarea într-o clasă superioară a noului Mercedes E-Class Coupe. Noul model își va face debutul în ianuarie, iar primele comenzi vor fi onorate începând cu primăvara viitoare. Noul E-Class cabrio va urma în toamnă.

e-class-coupe-450x298@2x

Foto: Autocar

Comentati?

Your email address will not be published.