Cursă nebunească între un GLA 45 AMG și un S 65 AMG Coupe

,
1.64K 0

Ceea ce părea poate o idee absurdă la prima vedere s-a dovedit, în mod surprinzător, a fi un clip viral pe youtube. Acesta prezintă o cursă între Mercedes-uri: GLA 45 AMG încearcă să-și bată fratele mai mare și mai rău S 65 AMG Coupe într-o cursă tipic americană în linie dreaptă. Are șanse să câștige?

De fapt, șansele sunt mici. GLA-ul eliberează 360 CP și un cuplu de 450 Nm, grație unui motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri în linie, în timp ce S 65 AMG Coupe este împodobit cu o unitate V12 infinit mai puternică, în stare să dezvolte exact 630 CP și 1000 Nm. Chiar luînd în considerare avantajul în privința greutății, 1,5 tone versus 2,2 tone, GLA-ul tot este scos din cărți. Cel puțin pe hârtie. Borna de 100 km/h este atinsă în 4,8 secunde, în comparație cu cele 4,1 secunde în cazul Clasei S.

Dar să nu ne lăsăm luați de val. GLA-ul ascunde un as important în mânecă, tracțiunea integrală, grandiosul S 65 AMG avînd, evident, doar tracțiune spate. Un alt avantaj pentru GLA 45 AMG este faptul că este echipat cu un sistem Launch Control.

Dar gata cu informațiile obiective, brute. Vă lăsăm să descoperiți singuri rezultatul final al cursei dintre tehnologie și fizică. Va reuși GLA 45 AMG să-și depășească fratele? Urmăriți clipul ca să aflați.

Comentati?

Your email address will not be published.