Cel mai realist Mercedes-Benz 300SL Gullwing construit vreodată din piese Lego

,
1.86K 0

Oțel, aluminiu, fibră de sticlă. Acestea sunt materiale folosite la construirea unui automobil. Dar dacă am folosi, pur și simplu, plastic? E în regulă, dacă vorbim despre o mașinuță construită din piese Lego. Un tânăr artist și-a creat astfel propriul Mercedes-Benz 300SL Gullwing.

Artistul care locuiește la Madrid și care a pus bazele Asociației Spaniole Lego, și-a dorit un Mercedes-Benz retro și a vrut să-l aibă foarte rapid. Așa că și-a construit singur unul. Cum altfel putea să-l aibă cât ar fi bătut din palme? Ei bine, nici chiar atât de rapid, pentru că a avut nevoie de săptămâni bune pentru a pune cap la cap cele 1500 de piese.

Cea mai rapidă mașină de serie la vremea sa, Mercedes-Benz 300SL Gullwing încă se mai construiește și în zilele noastre. Din păcate, daor la scară redusă, de 1/10,5, cu dimensiunile 17x10x42 cm. Mașina cântărșește 1,5 kg.

Și, poate vi se pare greu de crezut, mașinuța nu este doar un bibelou. Chiar funcționează. Este propulsată de patru motorașe, un receptor cu semnal infraroșu și o baterie litiu amplasată în portbagaj, care fac echipă cu o cutie secvențială cu patru trepte. Toate acestea propulsează mașina până la o viteză maximă de 3 km/h. Da, nu e chiar iute ca săgeata, dar este o lucrare genială în sine. Viteza de rulare este indicate de vitezometrul din bord.

Portierele gullwing au încuietoare, capota și capacul portbagajului se pot deschide și ele, iar volanul este, de asemenea, functional. Suspensiile ambelor punți sunt, de asemenea, cât se poate de reale.

Artistul pasionat de mașinuțe din Lego are un portofoliu bogat. Un Bugatti Veyron, un Mustang Shelby și un BMW i8 sunt doar câteva dintre creațiile sale.

Comentati?

Your email address will not be published.