Bentley SUV: Un nou rival pentru Mercedes-Benz GL 63 AMG
, / 986 0

Bentley SUV: Un nou rival pentru Mercedes-Benz GL 63 AMG

SHARE
Home AMG GL 63 AMG Bentley SUV: Un nou rival pentru Mercedes-Benz GL 63 AMG

Mercedes-Benz GL va avea încă un rival de la Bentley, care va industrializa conceptul EXP 9 F. 

SUV-ul de superlux va deveni o modă în anii următori. Lamborghini plănuiește un super SUV de 600 CP, bazat pe conceptul Urus, inginerii Rolls-Royce lucrează la primul SUV din istoria mărcii britanice și, pe aceeași bază, vom vedea și BMW X7. Audi se gândește la un Audi Q8, bazat pe aceeași platformă MLB ca și Bentley, iar Aston Martin ia în cosiderare un SUV care să se alăture unui sedan de lux, ce ar relansa marca Lagonda. Dacă Lagonda SUV va primi verde, va folosi structura și motorul AMG de la Mercedes GL.

Așadar, dacă Mercedes GL avea până acum un singur rival, și anume Range Rover, în următorii ani, acest segment de nișă, exclusivist si cu prețuri mari, va fi populat cu alți 5-6 nou-veniți, care nu au niciun predecesor.

Viitorul crossover Bentley a fost surprins din nou – de această dată la teste în Germania și a fost auzit urlînd pe pista plină de viraje de la Nürburgring. Fotografiat în timp ce purta o caroserie deghizată, modelul seamănă cu o combinație între Continental GT și conceptul EXP 9 F. Slavă Domnului, s-a renunțat la ideile de design ale conceptului inițial, sub caroseria mascată ascunzându-se o siluetă mai sveltă.

Crossover-ul va avea un tablou de bord digital și guri de ventilație rotunde care ies în afară din partea superioară a bordului. Ne așteptăm, de asemenea, și la o configurație duală a planșei de bord la fel ca la Continental GT, cu multe finisaje din lemn și cu inserții metalice.

Bentley păstrează secretul configurației tehnice, dar știm că viitorul SUV va folosi platforma MLB. În concernul VW, Audi este responsabil pentru platforma MLB – platforma modulară pentru motoarele cu amplasare longitudinală. Această platformă va fi baza pentru viitoarele Audi Q8 și Q7, dar și pentru următoarea generație de sedan-uri Audi și versiunile Avant de la A4 la A8.

Ca și în cazul modelului Continental GT, așteptăm aceleași motorizări de la coupe-ul de lux: noul V8 de 4 litri și posibil, chiar și V12-le de 6 litri. Versiunile pe benzină vor debuta în 2016 dar marca britanică de lux a confirmat, de asemenea, planurile sale de a lansa o variantă plug-in hybrid în 2017.

Foto: Automedia

Comentati?

Your email address will not be published.