Un Mercedes-AMG S63 pe “circuitul” de sare de la Bonneville

,
2K 0

Este locul care atrage producătorii și entuziaștii auto ca un magnet. Pista de sare de la Bonneville, pe care ați văzut-o în filmul World’s Fastest Indian acum 10 ani de zile, este locația în care Mercedes-AMG și-a prezentat supercarul GT. Iar acum, se întoarce la locul faptei. Vorbim, de această data, despre un Mercedes-AMG S63.

Pasionat de mașini, Alex Roy aleargă pe pista de sare din Utah, înainte de a se îndrepta spre Las Vegas. “Unul dintre puținele locuri din lume unde poți face orice vrei cu o mașină”, spune Alex Roy.

AMG GT

Bonneville. Locul în care Mercedes-AMG GT a fost filmat pentru prima oară în septembrie 2014.

Acesta pune la încercare motorul V8 de 577 CP, forțîndu-l nu până la limită, dar aproape de aceasta, pe pista de zare pe care neozeelandezul Burt Monroe, jucat de legenda Hollywood-ului Anthony Hopkins, făcea același lucru cu bolidul său “Indian”. Dar filmul urmărește povestea adevărată a unui curajos care a stabilit recordul de viteză la sol la Bonneville în 1967, cu un motor sub 1000 cc: 305 km/h, un record care a rămas în picioare până în ziua de astăzi.

Nu este tocmai autostrada la care ați visat, nu?

Înainte de a forța S-ul AMG, Alex Roy a făcut câțiva pași pe “autostrada” de sare, purtînd ochelari de soare și bălărie cu boruri largi, ca un veritabil cowboy. Sunt pericole care trebuie evitate pe fundul lacului salin secat, așa că este nevoit să verifice totul înainte de a se urca la volan.

Roy atinge borna de 225 km/h și se oprește. Cu siguranță putea obține mai mult din acest S 63 AMG, dar decide să apese ușor frâna, promițînd în schimb, să revină la Bonneville cu fiecare mașină pe care o va achiziționa vreodată.

Pe drumul spre Las Vegas, mașina arată de parcă a fost tăvălită prin mizerie. Dar Alex Roy le dă un sfat amatorilor de senzații tari, pentru a o face să ruleze cum trebuie măcar, după aventura pe circuitul de sare.

Comentati?

Your email address will not be published.