Un vis împlinit cu întârziere de jumătate de secol – Jay Leno conduce un Mercedes-Benz C111

Jay Leno conduce conceptul Mercedes-Benz C111-II
,
1.51K 0

Acest om a condus toate mașinile. De la vehicule retro la cele ultra moderne care abia au apărut în showroom-uri. Orice mașină vă vine în minte, el a testat-o deja. Și poate chiar a cumpărat-o. Oricare în afară de una singură. Pentru prima oară, Jay Leno merge la plimbare cu un Mercedes-Benz C111-II, concept car-ul împrumutat de la Mercedes-Benz Classic din California.

În 1970, atunci când a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva, Mercedes-Benz C111-II i-a lăsat pe toți fără replică, exact așa cum o făcuse predecesorul său cu un înainte. Aproape cinci decenii mai târziu, acest concept, cu forma sa de pană și cu portierele sale gullwing, are același efect asupra oamenilor. Dar și asupra celui care deține una dintre cele mai spectaculoase colecții de automobile din lume, Jay Leno.

Dînd ture mașinii pentru a verifica fiecare centimetru din caroseria din fibră de sticlă, vedeta TV își amintește: “Când eram copil, mașina asta m-a dat pe spate!”

Mercedes-Benz C111-II

Odată ce a terminat verificarea exteriorului și a interiorului, cu dispunerea verticală a comutatoarelor din consola centrală, Jay Leno pornește la drum.

La volanul conceptului C111-II cu motor Wankel cu patru rotoare și cu o transmisie cu 5 trepte, Jay Leno gonește pe dealurile Hollywood-ului.

Aflat la granița dintre un automobil retro și o mașină sport a viitorului, C111-II încă atrage atenția celorlați participanți la trafic. “Este de-a dreptul fascinant să vezi expresia pe fețele celor din atunci când conduci această mașină”, spune Leno.

Către finalul călătoriei, fosta gazdă TV apasă butonul care activează farurile. “E chiar tare”, se laudă șoferul conceptului, în timp ce conduce pe dealurile californiene deasupra Pacificului. “Chiar se conduce ca o mașină modernă.”

“Ador să închid portiera asta”, spune Jay Leno, trăgînd în jos ușa gullwing, înainte de a-și continua călătoria la bordul Mercedes-ului C111-II.

A visat la acest moment timp de 45 de ani. Pentru el, este un vis împlinit.

Comentati?

Your email address will not be published.