SUV-ul Mercedes-Maybach confirmat de Dieter Zetsche

,
1.32K 0

Bentley Bentayga, adio! SUV-ul Mercedes-Maybach SUV își va face apariția în 2020, iar de această dată, sosirea sa pe piață a fost confirmată chiar de șeful Mercedes-Benz, Dieter Zetsche, la Salonul Auto de la Detroit din 2017.

Într-o declarație pentru Auto Express, Dr. Z a dat indicii serioase în privința apariției unui SUV super-luxos, așteptat să poarte emblema Mercedes-Maybach. “Aș vrea să spun că da, îl veți vedea, dar mă voi opri aici,” a spus acesta.

Zetsche a refuzat să divulge orice altceva referitor la detaliile tehnice și de design ale viitorului SUV Mercedes-Maybach. Totuși, Ola Källenius, membru al Consiliului de Administrație de la Mercedes, dezvăluise anterior că SUV-ul va avea la bază viitoarea generație GLS și nu actualul model.”Nu îmi imaginez că îl putem construi pe actuala platformă, așa că dacă îl vom face, va trebui să aibă la bază generația viitoare a platformei,” explică acesta.

Și mai interesant este trenul de rulare. Conform spuselor lui Jens Thiemer, Vicepreședintele Departamentului de Marketing de la Mercedes, SUV-ul Mercedes-Maybach va fi oferit atât în versiune plug-in hybrid, cât și electrică. “Vom vedea mașini electrice de la Mercedes-AMG și Mercedes-Maybach, așa că la asta ne gândim. Electrificarea va atinge, evident, fiecare model, și trebuie să fim pregătiți. Va veni un moment când întregul portofoliu va fi electrificat – fie că va fi vorba de grupuri propulsoare plug-in hybrid sau electrice”, a spus Thiemer.

Viitorul SUV Mercedes-Maybach este, probabil, la o distanță de cel puțin 2-3 ani, pentru că GLS a suferit recent un facelift important și nu va primi o nouă generație până în 2018. Având în vedere intervalul de timp între actualul S-Class și versiunea Mercedes-Maybach, putem estima că SUV-ul Maybach nu va ajunge în showroom-uri înainte de finele decadei.

Comentati?

Your email address will not be published.