Pe urmele lui Mark Twain, cu un Mercedes-Benz 540 K

,
1.29K 0

La 130 de kilometri distanță, Carl Benz și Gottlieb Daimler, care nu se întâlniseră niciodată până atunci, au inventat automobilul în urmă cu 130 de ani. Oricât de straniu sună, amândoi au trăit în statul Baden-Württemberg, brăzdat de râul Neckar, care se revarsă în Rin, lângă Mannheim.

În 1878, scriitorul American Mark Twain a navigat cu o plută pe râul Neckar, iar legenda spune că această poveste este redată în romanul “Aventurile lui Huckleberry Finn”, la care Twain lucra în acea perioadă. “Râul Neckar este, în multe zone, atât de îngust, încât ai putea arunca un câine pe malul celălalt”, scria Twain.

Mark Twain Mercedes-Benz 540 K Streamliner (5)

Călătoria la bordul unui Mercedes-Benz 540 K urmărește pas cu pas Aventura lui Mark Twain pe drumul către Heidelberg. Prezentat la Salonul Auto de la Berlin în 1934, Mercedes-ul propulsat de un motor de 5 litri cu 8 cilindri și 160 CP, era o mașină a visurilor la acea vreme și era descrisă ca fiind “special construită pentru viteze mari”. Modelul și-a făcut apariția la timp. Prima autostradă germană fusese inaugurată în 1932.

Însetați de viteză și putere, clienții au fost cei care au provocat apariția modelului cu motor mai mare, de 5,4 litri, cu 180 CP, în 1936.

Mark Twain Mercedes-Benz 540 K Streamliner (3)

Modelul Cabriolet, care s-a luat la trântă cu trecerea timpului, a călătorit acum având-o la bord pe Sonja Schäfer. Destinația lor a fost castelul Heidelberg. În 1880, Mark Twain scria despre orașul aflat la umbra castelului: “Dacă cineva vede Heidelberg ziua – cu ale sale împrejurimi – va considera că este frumusețea absolută; dar dacă cineva vede Heidelberg-ul noaptea… va avea nevoie de timp să dea un verdict.”

La ora actuală, criticii literari încă se mai întreabă dacă este o simplă concidență faptul că scriitorul American și-a numit cel mai popular dintre personajele sale se numește “Huckleberry” (în geramnă, “Heidelbeere”).

Sursă: Mercedes-Benz.com

Comentati?

Your email address will not be published.