O viață de poveste la bordul unui Mercedes-Benz 230 SL

,
1.25K 0

Are 50 de ani și se poartă ca un adolescent! Este vorba despre un Mercedes-Benz 230 SL, o decapotabilă legendară, fabricată în 1967, care îi aparține polonezului Jan Sentyrz. Acesta călătorește în sud-estul Poloniei, pentru a le arăta oaspeților săi castelele de poveste din regiune.

“Prima dată am văzut mașina într-o revistă auto cu mult timp în urmă. De atunci, am tot visat să fiu proprietarul unui asemenea automobil”, povestește Jan Sentyrz. În cele din urmă, a găsit un SL pe măsura așteptărilor sale, tocmai în Statele Unite. Un roadster complet restaurat este mijlocul de transport perfect atunci când călătorești între castele istorice și rezidențe de lux în valea Hirschberg.

Pagoda Mercedes-Benz 230 SL

Drumul îl duce printre câmpuri presărate cu maci. În dreapta lui Jan Sentyrz în Pagoda albastră, se află Elisabeth von Küster. A părăsit Berlinul acum un sfert de secol și s-a mutat în Polonia, încercînd să conserve această zona istorică: “Oricine are curajul să readucă la viață aceste castele magice trebuie să fie un romantic incurabil. Și trebuie să fie cam nebun”, spune Elisabeth.

Așa că Piotr Napierala este unul dintre nebunii romantici. A cumpărăt, acum câțiva ani, o clădire care părea că stă să se prăbușească, în satul Wojanów. Era o ruină cu o istorie incredibilă. Castelul fusese dăruit de regele Prusiei Frederick William III fiicei sale, Luise, în 1825. Napierala l-a restaurat și l-a transformat în hotel și centru de conferințe, păstrînd însă, acel șarm de poveste al construcției cu turnuri, arteziene și acoperiș roșu ca focul.

Pagoda Mercedes-Benz 230 SL

Rafalele de vânt rece ca nopțile la castel nu le refuză călătorilor farmecul călătoriei. Elisabeth von Küster este călită. Nopțile la castelul său sunt și mai reci. Doar camerele oaspeților au sistem de încălzire, ale ei, nu. De la castel, se vede în depărtare muntele Sniezka, înalt de 1603 metri și veșnic acoperit de zăpadă.

Destinația lor este Wroclaw, un oraș cu 600.000 de locuitori, dintre care 140.000 sunt elevi și studenți. Centrul vechi este o scenă pentru artiștii care se adună la umbra primăriei construite în secolul al XIII-lea.

Castelul Lomnitz, un hotel cu doar 12 camere, se află într-un parc natural idilic, pe malul râului Bober. Câțiva kilometri mai departe, regăsim Castelul Wroclaw Topacz, devenit, de-a lungul timpului, tot hotel. Terenul din jurul construcției legendare găzduiește o colecție impresionantă de mașini clasice.

Source: Mercedes-Benz.

Comentati?

Your email address will not be published.