Muzeul Mercedes-Benz împlinește 10 ani

Stuttgart, Germania
,
1.36K 0

16.500 de metri pătrați. 160 de mașini. 1.500 exponate. Acestea sunt cifrele care contează atunci când vine vorba despre Muzeul Mercedes-Benz. Și mai vine un număr! Spațiul expozițional va împlini 10 ani în 2016.

Muzeul Mercedes-Benz acoperă întreaga istorie de 125 de ani a brandului, din primul moment în care automobilul a fost inventat de Karl Benz, în 1889, și până astăzi.

Muzeul Mercedes-Benz

O vizită în clădirea inovativă de 9 etaje, care a câștigat mai multe premii pentru design-ul său original, este ca și cum ai păși într-o mașină a timpului, care le permite oaspeților să vadă cu ochii lor mașinăriile create de ingineri și mecanici geniali începînd cu era în care automobilul a fost inventat și până în zilele noastre.

Construcția inedită care se înalță chiar la ieșirea pe poarta principală a uzinei Daimler de la Stuttgart a fost concepută de arhitectul olandez Ben van Berkel, iar conceptul expozițional a fost realizat de compania de design HG Merz. Pe toate cele nouă etaje ale clădirii, vizitatorii urmează trasee în forma unor spirale.

De la inaugurarea sa, pe 19 mai 2006, locația a atras ca un magnet turiștii din lumea întreagă. Până în acest moment, peste 7 milioane de viziatori din peste 160 de țări au trecut pragul muzeului.

Iar muzeul nu găzduiește doar mașini. Licitații organizate de casa Bonhams sau evenimente de tipul Cars & Coffee, alături de cinematograf în aer liber, întâlniri social media și evneimente culturale au găsit locația ideală în incinta muzeului.

Comentati?

Your email address will not be published.