Mercedes lanseaza sub-brandul EQ si o intreaga gama de masini electrice

,
1.39K 0

Mercedes a înregistrat titulatura EQ pentru noua sa gamă de masini electrice. Primul Mercedes 100% electric de serie mare va fi dezvăluite chiar în această toamnă la salonul auto de la Paris.

Mare cât un S-Class, acesta va fi un rival direct pentru Tesla Model S și se va numi Mercedes-EQ S, sigla EQ urmând să fie atașată numelui Mercedes, în stilul Mercedes-AMG și Mercedes-Maybach. Astfel, Mercedes-EQ devine al treilea sub-brand Mercedes. Daimler a înregistrat tot spectrul de denumiri posibile, de la EQ A și EQ B, până la EQ S și EQ X, precum și sloganurile EQ inside’, ‘EQ boost’ și ‘Generation MEQ’.

Mercedes-Benz va lansa un atac direct la Tesla, aducînd pe piață primul vehicul complet electric al mărcii până în 2020. Limuzina poziționată clar în segmentul de lux va avea la bază o nouă platformă modulară (MEA), oferind o autonomie electrică de aproximativ 500 de kilometri.

Mercedes-EQ S va fi exclusiv alimentat de bateriile litiu-ion ultra-eficiente, furnizate de sucursala Deutsche ACCUMOTIVE a celor de la Daimler. Procesul rapid de încărcare prin intermediul tehnologiei  Combined Charging System (CCS), care va fi integrată în premieră în structura acestui vehicul inovator, va face încărcarea și rularea deosebit de comode.

Mașina de serie, programată să fie lansată până la finele deceniului, va fi doar primul dintre cele patru modele electrice plănuite de Mercedes, alte trei modele cu emisii zero fiind programate până în 2020: încă o limuzină care va fi poziționată între C-Class și E-Class, plus două SUV-uri, unul mai mare ca GLC și unul poziționat deasupra actualului GLE.

Comentati?

Your email address will not be published.