Mercedes-Benz E 350 e a trecut testul. Plug-in hybrid-ul a obținut Certificatul de Mediu

,
1.92K 0

A venit pe lume ca fiind cea mai inteligentă limuzină business construită vreodată. Începând de astăzi, este și una dintre cele mai ecologice limuzine din lume. Mercedes-Benz E 350 e a fost validat de comisia  TÜV (Technischer Überwachungsverein – Asociația de Inspecție Tehnică) și a primit Certificatul de Mediu.

Acordarea acestui certificat are la bază impactul vehiculului asupra mediului de-a lungul întregului său ciclu de viață. Mercedes-Benz E 350 e i-a impresionat pe experții din comisie cu cifrele sale de consum în ciclul NEDC de 2,1 litri la 100 de kilometri.

Mercedes-Benz E 350 e

Specialiștii care au testul E-Class Plug-In Hybrid au calculat și emisiile CO2 apărute pe durata procesului de producție. O analiză completă a indicat emisii reduse cu 44% față de modelul precedent E 350 CGI, cu performanțe similare și motor convențional. Comisia a luat în considerare materialele folosite în fabricarea modelului, producția, o rulare de 250.000 de kilometri, cifrele oficiale de consum și reciclarea.

“Modelul nostru Plug-in Hybrid dovedește că o analiză transparentă a ciclului de viață este necesară pentru evaluarea impactului asupra mediului,” susține Anke Kleinschmit, șeful Departamentului de Cercetare și al Diviziei de Mediu de la Daimler. “Aceată analiză arată că am reușit să depășim cerințele obligatorii.”

Mercedes-Benz E 350 e

Mercedes-Benz E 350 e vine cu o putere totală de 210 kW și un cuplu de 550 Nm, dezvoltați de un motor turbo de 2.0 litri pe benzină și de un motor electric. Puterea este expediată către puntea din față prin intermediul transmisiei plug-in hybrid ultra-performante 9G-Tronic. Sistemul îi permite limuzinei să ruleze până la 33 de kilometri cu emisii zero, în funcție de condițiile de drum și de stilul de condus.

Comentati?

Your email address will not be published.